ROJALE RAPPERE: Nå er det slutt på bleieskiftene for den nybakte pappaen  Jay-Z, når han legger ut på europaturné sammen med Kanye West. Telenor Arena er et av stoppetedene på veien. Foto: Scanpix
ROJALE RAPPERE: Nå er det slutt på bleieskiftene for den nybakte pappaen Jay-Z, når han legger ut på europaturné sammen med Kanye West. Telenor Arena er et av stoppetedene på veien. Foto: ScanpixVis mer

Nå er Jay-Z ferdig med bleieskiftet og tar med seg Kanye West til Norge

Forrige konsert ble utsatt. Nå kommer de likevel.

(Dagbladet): Seint i januar sprakk nyheten om at rapperne Jay-Z og Kanye West skulle framføre det stormannsgale samarbeidsprosjektet «Watch the Throne» i Telenor Arena utenfor Oslo.

Men fansen hadde knapt nok klart å stave ordet «skuffelse» før de fikk beskjed om at duoens norgesbesøk ble utsatt på ubestemt tid.

Nå er imidlertid konserten med de to rapgigantene satt opp på ny - til samme tid og på samme sted - den 28. mai i Telenor Arena.

Det bekrefter sjefspromotor Martin Nielsen hos konsertarrangøren Live Nation overfor Dagbladet.

- Det finnes knapt noen større produksjon i konsertverdenen nå, og med store produksjoner kan det oppstå komplikasjoner,  forklarer Nielsen.

Ferske Grammy-vinnere - Har du opplevd det som skjedde sist før - at en konsert har blitt utsatt dagen etter at den ble annonsert?

- Nei, jeg har nok ikke det. Men nå som de er klare, så føles det helt fantastisk.

Billettsalget starter mandag 27. februar klokken 09.00.

Og det er som ferske Grammy-prisvinnere duoen tropper opp i Oslo i slutten av mai. For under forrige helgs gallautdeling i Los Angeles, ble Kanye West hedret med fire nye Grammy-statuetter - tre for egne ting og den fjerde for samarbeidet med Jay-Z på låta «Otis» fra «Watch The Throne».

Kanye West og Jay-Z er blant verdens rikeste rappere og har vellykkede karrierer på gang hver for seg, men bestemte seg i 2010 for å samarbeide om et album i sin helhet.

- Hitkavalkade Forventningsbarometrene begynte å gløde med en gang ryktene om «Watch the Throne» begynte å svirre, og i fjor sommer ble albumet sluppet ganske så plutselig.

Med seg hadde de en rekke gjester.

Jay-Zs kone Beyoncé og det nye stjerneskuddet Frank Ocean, som Dagbladet mente lagde fjorårets beste album, var også med på presse albumet inn som nummer én på den amerikanske Billboard-lista. Til nå har det solgt rundt 1,2 millioner kopier - bare i USA.

Men det er ifølge Live Nation ikke bare låter fra «Watch the Throne» som står på repertoaret når den celebre duoen dukker opp her til lands for å holde hoff i Telenor Arena.

- Samarbeidsalbumet er én ting, men så kan man legge til Jay-Zs mange solohits og Kanye Wests mange solohits. Det kommer rett og slett til å bli en gedigen kavalkade med hits, sier Martin Nielsen.