«Nå er jeg bare lykkelig»

- Dette har vært et fire års helvete. Nå håper jeg det er over, sier Ole A. Sørli. Dollie-jentene Benedicte Adrian Mouton og Ingrid Bjørnov er dømt til å betale sin eksmanager til sammen over én million kroner. De anker saken.

Ole A. Sørli (55) feiret dommen sammen med familie og venner hjemme på Majorstua i Oslo i går kveld.

- Jeg vil ikke juble, til det er saken for trist. Men akkurat nå er jeg overlykkelig. Det har vært to tøffe uker, og saken har vært en belastning for alle rundt meg. Det var både hyl og skrik på telefonen da jeg snakket med ungene mine etter dommen. Nå spretter vi champagnen, sier Sørli til Dagbladet.

I går fikk den tidligere produsenten og manageren medhold i Oslo byrett. Ingrid Bjørnov (36) dømmes til å betale 605558 kroner til sitt tidligere firma Dollie de Luxe ANS, mens Benedicte Adrian Mouton (36) må ut med 445689. Beløpet tilsvarer jentenes ar-tistinntekter fra sommeren 1996 fram til januar i år. Disse er ifølge dommen avtalefestet å tilhøre firmaet. I tillegg kommer 12 prosent renter fra 14. januar fram til oppgjør, samt saksomkostninger.

Anker dommen

- Jeg er veldig skuffet, sier Benedicte Adrian Mouton til Dagbladet fra sin leilighet i Paris.

Ut over det ønsker hun ikke å kommentere dommen, men henviser til sin advokat. Adrian Mouton opplyser at hun og Ingrid Bjørnov har kommunisert via e-post, og at de sammen er blitt enige om denne framgangsmåten. Bjørnov befinner seg for tida i utlandet, og var i går kveld ikke tilgjengelig på telefon.

- Mine klienter mener dommen er feil, og den vil bli anket til lagmannsretten. De finner det urimelig å bli pålagt å samarbeide med Sørli. Ingrid og Benedicte har hele tida hatt kreditorene som sin hovedprioritet, sier advokat Niels R. Kiær.

Sørli er overrasket over anken.

- Det er synd, men jeg føler meg trygg på dommen, ikke minst fordi dommeren har behandlet saken så grundig, sier han.

Stoler ikke på Sørli

Trioen Sørli, Bjørnov og Adrian Mouton har fortsatt 2,5 millioner i felles gjeld. Under rettssaken for to uker siden kom det fram at jentene i fellesskap har satt inn 700000 kroner på en sperret konto, som skal gå direkte til kreditorene. De ønsket ikke å samarbeide med Sørli.

- Jeg har fått et ufortjent rykte som et økonomisk rotehue. Jeg har aldri stjålet noe, og ville aldri prøve å lure Ingrid og Benedicte. Du kan sende hvilke revisorer du vil til å gå gjennom regnskapene mine, sier Ole A. Sørli.

I dag vil han ikke si noe om hvor stor del av beløpet som vil gå til kreditorene.

- Det er det for tidlig å si noe om. Det avhenger både av anken og en sak jeg har anlagt mot TONO.

Ny rettssak

15. mai møter Sørli i retten igjen. Han har saksøkt TONO for 750 000 kroner, penger han mener å ha krav på etter plata «Henriette VIII og hennes seks ekte menn».

Bjørnov og Adrian Mouton har uttrykt redsel for at pengene havner hos Sørli, ikke hos kreditorene. Sørli har lånt penger av familien for å holde liv i de tre firmaene, og det siste året har han ikke tatt ut lønn.

- Deler av beløpet må dekke firmaenes driftsutgifter, det sier seg selv. I den grad jeg kommer til å ta ut lønn, vil det bli for å utjevne det Ingrid og Benedicte selv har tatt ut. Jeg ønsker bare å komme à jour, sier Ole A. Sørli.

VANT: - De siste ukene har vært en påkjenning, sier Ole A. Sørli. I går feiret han seieren over Dollie-jentene i retten.