- Nå er jeg James Bond

LONDON (Dagbladet): Agent 007 James Bond dreper igjen. Og hovedrolleinnehaver Pierce Brosnan har gått hundre prosent inn for agentrollen. - Jeg er blitt James Bond, sier Brosnan.

- Denne figuren har gjort mer for meg enn noen annen, og jeg tror ikke James Bond blir arbeids løs selv om den kalde krigen er over, sier Pierce Brosnan, som møtte verdenspressen i London i går.

- Det er mange land å velge mellom når vi finner et fiendebilde. I «Tomorrow Never Dies» har vi valgt en gal mediebaron som skurk, og han forsøker å skape en krig mellom Kina og Vesten, sier Brosnan.
Den 44 år gamle irske enkemannen, som har etablert seg på nytt med venninnen Keeley Shaye-Smith og fått sønnen Dylan (1), vil lage enda en James Bond-film. UIP, som lanserer filmene, regner med at denne vil være klar for kinoene i 1999.

Moderne Bond

I «Tomorrow Never Dies» er James Bond tilbake på sitt mest sofistikerte.

- Jeg har fortsatt det jeg startet i min første Bond-opptreden, nemlig å skape min egen James Bond. Jeg har respekt for rollen, jeg har respekt for det mine forgjengere har gjort, men jeg må legge det jeg ønsker i figuren, sier Brosnan.

På mange måter har han modernisert James Bond. Agenten er nå mer en tradisjonell actionhelt, og Brosnan har hentet fram igjen Bonds machopreg.

- Jeg tror denne filmen også viser en ny James Bond. Når hans gamle elskerinne blir drept, viser han følelser. Vi har også hentet inn en moderne kvinne i rollen som Bond-piken. Michelle Yeoh er en kvinnelig James Bond. Hun er knalltøff. Jeg trivdes virkelig med å spille mot Michelle, sier Brosnan.

Pierce Brosnan legger ikke skjul på at akkurat James Bond var hans store actionhelt i oppveksten.

- Jeg lå to uker på sykehus som tiåring, og brukte tida til å se Sean Connery som James Bond. Da jeg fikk rollen som James Bond, løp jeg ut og kjøpte alle bøkene. Jeg studerte alle filmene, og satte meg inn i tenkemåten til Ian Flemming. Etterpå så jeg meg selv i speilet og sa: Jeg er James Bond.

- Hvordan vil du beskrive James Bond?

- Hallo, mitt navn er James Bond, og jeg er alkoholiker. Det har jeg vært i 44 år. Nei da. James liker en drink eller to. Han har drept mange, svært mange, men bare for å redde verden. Han er en ensom kriger og går til sengs med svært mange flotte damer...

Vanskelig film

Brosnan beskriver den nye Bond-filmen som krevende. Flere av scenene er under vann, og mange scener stilte store krav til skuespillerne og staben rundt.

- Undervannsscenene var vanskeligst. Folks liv ble satt på spill, men heldigvis gikk alt som det skulle. Vi har levd under et voldsomt press på grunn av den korte produksjonstida, og jeg var en smule nervøs da jeg så resultatet. Etterpå følte jeg bare glede.

007 dreper igjen
BOND-PREMIERE: Pierce Brosnan føler at han er blitt James Bond, også privat.