KOMMENTARER

Ny avsløring om skatteparadiser:

Nå er jeg mektig lei av å bli lurt

Atter en gang kan pressen avsløre nordmenn som skjuler formuer i skatteparadiser. Nå er det på høy tid høyresidas vrede rammer rike snyltere.

LUKSUSLEILIGHETER: Dagbladet reiser til Dubai for å se etter leiligheter som nordmenn eier i skjul for norske skattemyndigheter. Reporter: Eiliv Frich Flydal. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

På samme tid som folk flest betaler skatt for å få bedre infrastruktur, helsetilbud og skoler, forsøker flere rike å la være. Årlig taper fellesskapet trolig flere milliarder i skatteinntekter fordi folk med penger gjemmer dem i utenlandske banker og skatteparadiser.

Dubai er ikke bare et luksusland for folk som liker solferie, undertrykking av kvinner og vold mot homofile. Det er også et yndet skatteparadis. Nylig kunne Dagbladet avsløre hvordan en rekke nordmenn skjuler både formue og inntekt fra norske skattemyndigheter i det islamske emiratet.

Så gunstig er forholdene for hemmelighold i Dubai at en av dem Dagbladet sporet opp bare måtte spørre vår gravejournalist: «Men jeg lurer på en ting: Hvordan fant du meg?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer