SKUMLE KLOVNER: Nå er traileren til nyinnspillingen av «It» her. Filmen kommer på kino i september og mye tyder på at den vil få oss til å grøsse. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

Stephen Kings «It»:

Nå er klovnen som skremte vannet av en hel generasjon ungdom tilbake

Nyinnspilling av Stephen Kings roman «It».

(Dagbladet): Det handler om en gruppe barn og en vanvittig skummel klovn som holder til i kloakksystemet. Traileren til nyinnspillingen av grøsseren «It» er kommet.

Ifølge Vulture er nyinnspillingen både mørkere enn i TV-versjonen fra 1990, og skumlere.

En gruppe barn blir terrorisert av vesenet som opptrer i form av en klovn. FOTO: Warner Bros. Pictures
En gruppe barn blir terrorisert av vesenet som opptrer i form av en klovn. FOTO: Warner Bros. Pictures Vis mer

Filmen har premiere i september, og følger de syv barna i «The Losers' Club», som må kjempe mot sin verste frykt når barn forsvinner sporløst fra byen Derry.

To filmer

Dette er den første av to nye filmer basert på Stephen Kings roman fra 1986, om klovnen Pennywise, som kidnapper og dreper barn.

Mens den første filmen fokuserer på barna, vil den andre følge dem inn i voksenlivet når de returnerer til hjembyen hvor de igjen møter monsteret, skriver Variety.

GRØSS: Den grusomme klovnen åpenbarer seg. FOTO: Warner Bros. Pictures
GRØSS: Den grusomme klovnen åpenbarer seg. FOTO: Warner Bros. Pictures Vis mer

Spiller klovnen

Tim Curry spilte rollen som klovnen fra helvete, i filmen som opprinnelig ble laget som en miniserie for TV i 1990. Denne gjorde nok sitt til at mange barn fikk klovneskrekk.

I FULL PRAKT: Pennywise. Foto: Warner Bros. Pictures
I FULL PRAKT: Pennywise. Foto: Warner Bros. Pictures Vis mer

I nyinnspillingen er det Bill Skarsgård som spiller rollen som den grusomme klovnen. Skarsgård er sønn av skuespiller Stellan Skarsgård, og broren til skuespiller Alexander Skarsgård. I tillegg til «It» får også filmatiseringen av Stephen Kings bokserie «The Dark Tower» kinopremiere i år.