Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå er Kristofer Hivju i gang med «Game of Thrones»-innspillingen

- Det går strålende.

KRIGERSK ROLLE: Kristofer Hivjus Hollywood-eventyr fortsetter. Nå er han i gang med innspillinga av «Game of Thrones», der han medvirker som krigeren Tormund. Foto: Reuters / Mario Anzuoni / NTB Scanpix
KRIGERSK ROLLE: Kristofer Hivjus Hollywood-eventyr fortsetter. Nå er han i gang med innspillinga av «Game of Thrones», der han medvirker som krigeren Tormund. Foto: Reuters / Mario Anzuoni / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nordmannen befinner seg for tiden på settet, der han spiller inn tredje sesong av den populære fantasy-serien.

- Det går strålende, sier Hivju i en kommentar til Dagbladet, men ønsker ikke å kommentere serieinnspillingen utover det.

Serien spilles primært inn i Belfast, men har også innspillingslokaler andre steder i Nord-Irland, i tillegg til Island, Malta og Marokko.

Skuespilleren, som har har spilt Odd Nerdrum på teaterscenen, har i dag også uttalt seg om Dagbladets nye opplysninger i Nerdrum-saken.

Krigersk drømmerolle Hivju spiller rollen som krigeren Tormund Giantsbane, en karakteren skuespilleren beskriver som «en kompleks mann med mange sider».

- Det var helt fantastisk å få denne rollen! Det er en rolle jeg vil få stor glede av å gjøre og som vil åpne mange dører for meg, har Hivju tidligere sagt.

Ryktene om Hivjus deltakelse i «Game of Thrones» var mange og svirret lenge før 33-åringen til slutt kunne bekrefte det. I juli fortalte han Dagbladet at rollen var hans.

Norge - først og fremst Hivju, som for øvrig er sønn av skuespiller Erik Hivju, har medvirket i utenlandske produksjoner tidligere. Blant annet har han hatt en rolle i filmen «The Thing», og har også spilt mot Will Smith i «After Earth».

Han har tidligere fortalt Dagbladet at han stadig går på auditions, men har ingen planer om å endre adresse til Hollywood på permanent basis.

HIVJU I HOLLYWOOD: Kristofer Hivju på den røde løperen sammen med kona Gry Molvær, i forbindelse med premieren på «The Thing». Foto: Jason Merritt / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
HIVJU I HOLLYWOOD: Kristofer Hivju på den røde løperen sammen med kona Gry Molvær, i forbindelse med premieren på «The Thing». Foto: Jason Merritt / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er nordmann. Jeg har familie og barn i Norge. Jeg bor i Norge og jobber hovedsakelig i Norge, og kommer til å gjøre mange spennende prosjekter her framover, sier skuespilleren.

Takknemlig Hivju er bosatt i Trondheim sammen med kjæresten Gry og barna Silja (4) og Nord (3). Å kombinere familieliv med karriere går strålende, mener han.

- Kjæresten min, Gry, backer meg opp og jeg backer henne opp. Det blir et slags familieprosjekt. Under innspillinga av The Thing var familien med og støttet meg. Jeg er dypt takknemlig over at kabalen går opp, sier han.

33-åringen fra Oslo er imidlertid ikke den første nordmannen til å spille i «Game of Thrones», som er basert på bokserien «Song of Ice and Fire» av George R.R. Martin.

Fra før har også Amrita Acharya fra Tromsø hatt en liten rolle.

SER MOT UTLANDET: «Game of Thrones»-aktuelle Kristofer Hivju er ikke fremmed for flere jobber i utlandet. Her sammen med agenten sin, Lene Seested. Foto: Pål Nordseth / Dagbladet
SER MOT UTLANDET: «Game of Thrones»-aktuelle Kristofer Hivju er ikke fremmed for flere jobber i utlandet. Her sammen med agenten sin, Lene Seested. Foto: Pål Nordseth / Dagbladet Vis mer