«Making a Murderer»

Nå er «Making a Murderer»-saken pensum i USA

Utah-studenter lærer om drapsdømte Steven Avery og Brendan Dassey.

ANKLAGER: «Making a Murderer» er en av Netflix' største suksesser. Krimdokumentarserien tar for seg etterforskningen av og rettsprosessen mot drapsdømte Steven Avery og Brendan Dassey. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jussprofessor Shima Baradaran Baughman ved Universitetet i Utah har denne våren satt opp et nytt kurs, hvor Netflix-suksessen «Making a Murderer» er pensum, melder BBC.

Ved å bruke dokumentarserien som case, skal jusstudentene lære om det amerikanske rettssystemet ved blant annet å ta for seg den profilerte sakens etiske spørsmål, bruk av DNA, avhør, rettighetene til ungdomskriminelle og aktoratets juridiske ansvar.

Stor pågang

I løpet av semesteret vil studentene også analysere transkriberte dokumenter fra rettssaken, og få besøk av forsvarsadvokat Dean Strong, som representerte tv-seriens hovedperson, Steven Avery (55), sammen med makker Jerome Butin.

- Klassen fylte seg innen én time da registreringen åpnet. Enkelte av studentene mine har sett serien fem ganger, sier Baughman til BBC.

Hun tok initiativ til kurset for å gjøre jusstudiet mer spennende, forteller hun.

Kontroversiell sak

TV-serien «Making a murderer», som skildrer drapssaken og rettsprosessen mot Avery og nevøen Brendan Dassey (28), avdekket forhold i det amerikanske rettsvesenet som førte til debatt verden rundt. Saken er svært komplisert, og dokumentarserien, som tok ti år å lage, går langt i å antyde at Avery og Dassey er uskyldig dømt for drapet på fotografen Theresa Hallbach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer