Nå er pirattjenesten Popcorn Time mer populær enn «popcorn»

Mannen som registrerte den norske siden har ikke fått noen henvendelser om å stenge den.

STORT UTVALG: Popcorn Time tilbyr mer enn noen av de lovlige streamingtjenestene, også en rekke norske produksjoner. Dette skjermbildet av appen ble tatt av Dagbladet i mars.
STORT UTVALG: Popcorn Time tilbyr mer enn noen av de lovlige streamingtjenestene, også en rekke norske produksjoner. Dette skjermbildet av appen ble tatt av Dagbladet i mars. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med sitt Netflix-liknende brukergrensesnitt gjør den det lettere enn noensinne å se film og tv-programmer uten å betale et rødt øre for det. Ikke rart pirattjenesten Popcorn Time, som de fleste mener er ulovlig å bruke, er blitt kalt filmbransjens mareritt.

Nå linker og klikker folk så mye på tjenestens forskjellige websider at de kommer øverst på lista når du søker på «popcorn» på Google, skriver Torrent Freak.

Tre piratsider øverstInntil nylig var det wikipediasiden for det populære filmsnackset som toppet søket.

Googler du «popcorn» her i Norge, får du Popcorn Time-sider registrert på domener i det indiske hav, Sverige og Norge før du kommer til hjemmesiden for snacksleverandøren Popcorn Compagniet.

Det er bare på de to førstnevnte du kan laste ned appen som gir deg tilgang til det enorme filmbiblioteket.

Den norske Popcorn Time-siden er en ren informasjonsside om tjenesten, som henviser videre til forskjellige utenlandske nettsider for nedlasting.

Ikke påtrykk for stenging Popcorn-time.no er registert på foreningen Imcasreg 19, som Oslo-mannen Morten Emil Eriksen står bak. Han sitter på 24 slike foreninger, som på vegne av et amerikansk advokatfirma registrerer internasjonale merkevarer på det norske domenet uten å ha noe med selve innholdet å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer