KOMMENTARER

Nå er rasisme blitt personlig også for den britiske kongefamilien

Et historisk bryllup.

SYMBOLKRAFT: Meghan Markle tok med seg hele sin bakgrunn, sin afroamerikanske mor, sin feminisme og sin kultur da hun lørdag ble hertuginne av Sussex. Foto: AP / NTB Scanpix
SYMBOLKRAFT: Meghan Markle tok med seg hele sin bakgrunn, sin afroamerikanske mor, sin feminisme og sin kultur da hun lørdag ble hertuginne av Sussex. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har et kongelig bryllup i kolonimakten Storbritannia vært en flerkulturell feiring med referanser til slaveri og borgerrettighetskamp. Skuespiller Meghan Markle fra Los Angeles har vært gift før og er tre år eldre enn prins Harry. Hun tok med seg hele sin bakgrunn, sin afroamerikanske mor, sin kultur og sitt feministiske engasjement da hun lørdag ble hertuginne av Sussex. Bryllupet ble slik en historisk begivenhet.

Prekenen var det definitive høydepunktet. Den britiske adelen så ut til å få det største sjokket i sine liv, da den amerikanske biskopen Michael Curry begynte å snakke. Han henvendte seg direkte til publikum, refererte til Martin Luther King jr. og slaveriet, han snakket om kjærlighetens kraft som kan overvinne fattigdom og som kan gjøre revolusjon. Stearinlysene vaiet og ansiktene til de britiske aristokratene var ubetalelige. Curry er den første afroamerikanske lederen av Den episkopale kirken og en kjent forkjemper for homofiles rettigheter, for flyktninger og mot rasisme og seksuell trakassering. Hans budskap om kjærlighet var kraftfullt og politisk. Dronningens stive lepper avslørte ingenting, men andre familiemedlemmer ble filmet fnisende, noen med åpen munn og sjokkert mine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer