DEBATT

Coronaviruset:

Nå er rettferdighet gull verdt

Rettferdighet er alltid viktig i samfunnet vårt. Men det er aldri viktigere enn midt i en krise. Derfor kan det ikke bare stilles krav til de mange i vårt samfunn, men også til de få på toppen.

STENGT: Rosenborg bakeri i Trondheim er stengt på grunn av coronaviruset. - Det er ikke moralistisk eller sutrete å peke på behovet for rettferdighet. Det er nødvendig, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
STENGT: Rosenborg bakeri i Trondheim er stengt på grunn av coronaviruset. - Det er ikke moralistisk eller sutrete å peke på behovet for rettferdighet. Det er nødvendig, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg kan ikke huske noen annen krise i min levetid som så tydelig har vist oss hvordan hele verden henger sammen, og at det krever av oss at vi må stå sammen.

I byene våre er gatene tomme og stille selv om det er midt på dagen. Over hele landet er bedrifter stengt. Noen kan ikke dra på jobb. Noen har ikke lenger noen jobb å gå til. Folk vi er glade i er syke, eller kommer veldig snart til å være det. Noen kommer til å dø. Hvorfor?

Fordi fiskemarkeder i Kina har dårlige hygieneregler for salg av ville dyr. Fordi en afterski-bar i Østerrike hadde mange mennesker på lite plass. Fordi vi flytter på oss og tar fly og tog og kjenner folk over hele kloden. Fordi verden, enten vi liker det eller ei, henger sammen. Det som skjer andre steder angår oss. Og vi er alle avhengig av hverandre for å klare oss. I kriser og i hverdag.

Det er sammen vi må stoppe katastrofen som nå holder på å skylle over verden. Norges fremste våpen i kampen mot at tusenvis skal dø er tillit, samarbeid og fellesskap. Vi gjør alle vårt for at vi selv og andre ikke skal bli syke. Vi gjør det for å beskytte naboene våre, kollegaene våre. Foreldrene og besteforeldrene deres. Folk ofrer og isolerer seg for fellesskapet, for å beskytte folk de aldri før har møtt. Folk risikerer jobbene og økonomiene sine for å redde andre menneskers liv. Det er vakkert å se fellesskapet trø til for å løse felles problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer