Nå er sjefsjakta i gang

NRK punger ut med 400.000 kroner for å finne Einar Førdes etterfølger.

Her er kandidatene:

Det er verdens største «sjefsjegerfirma» Heidrick & Struggles som skal finne kandidater til jobben som ny NRK-sjef.

Firmaet har allerede støvsugd NRK for opplysninger som kan være nyttige i å lage en stillingsprofil for den nye sjefen.

Styret avgjør

- Vi ser 10- 12 år tilbake i tid og finner fram til personer som har størst mulig likhetstrekk med profilen vi har laget. Vi leter også blant nordmenn i utlandet, sier daglig leder i Heidrick & Struggles, Steinar A. Hopland, til Dagbladet.

- Jobben er å finne den ideelle partner. Kjønn er irrelevant i denne sammenhengen. Etter omfattende intervjurunder sitter vi igjen med tre- fire kandidater som vi legger fram for styret. De tar selv den endelige avgjørelsen, legger han til.

Hemmerlig pris

Heidrick & Struggles har nylig lagt bak seg jobben med å finne ny toppsjef for NRKs tv-forbilde, britiske BBC. Hopland vil ikke ut med hva NRK betaler for sjefsjakthjelpen.

Vanligvis betales firmaet med 1/3 av første årslønn for personen de skal finne. Den nye NRK-sjefen får trolig minst 1,2 millioner i årslønn, og dermed må 400000 settes inn på Hoplands firmakonto.

«Rimelig pris»

Felles for de aktuelle kandidatene som Dagbladet presenterer i dag, er at ingen tjener noe særlig mer enn hva Einar Førde gjør i dag (1.05 mill). Dermed kan styret blant disse navnene finne en sjef til en «rimelig» pris som passer mer inn i statens lønnsnivå for ledere.

- Vi kan nok gå høyere, men vi må innse at vi med vår dårlige økonomi ikke kan konkurrere med det private næringsliv. Ei heller Kåre Valebrokks TV2-lønn (2,2 mill), sier NRKs styreleder Torger Reve.

Han sier at NRK har sondert en del navn allerede.

- Vi har allerede en del navn på vår ønskeliste. Så gjenstår det å se om noen av dem vil ha med oss å gjøre. Og vi håper at vi kan gjennomføre ansettelsen på vårt desembermøte.

SISTE SPURT: Einar Førde forlater NRK-skuta. Jakten på etterfølgeren er i gang.