OMSIDER BEKREFTET: Mange av ryktene rundt castingen av neste «Star Wars»-film viser seg nå å være sanne.
OMSIDER BEKREFTET: Mange av ryktene rundt castingen av neste «Star Wars»-film viser seg nå å være sanne.Vis mer

Nå er «Star Wars Episode VII»-navnene klare

Både gamle og nye fjes.

(Filtermagasin.no): Rollelista til «Star Wars Episode VII» er nettopp blitt sluppet.

Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew og Kenny Baker er alle  nå bekreftet.

Samtidig får de samtidig selskap av John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson og Max von Sydow.

Boyega i hovedrollen?
- Vi er utrolig opprømte over å endelig kunne dele skuespillerlista til «Star Wars: Episode VII», sier regissør J. J. Abrams i en uttalelse på StarWars.com.

- Det er både spennende og surrealistisk å se den elskede opprinnelige besetningen og disse fantastiske nye skuespillerne komme sammen for å blåse liv i denne verdenen nok en gang. Vi begynner å filme om et par uker, og alle gjør sitt beste for å gjøre fansen stolte.

Umiddelbart er det klart at en rekke av ryktene som har svirret rundt filmen er sanne, blant annet det om at Peter Mayhew nok en gang skal spille Chewbacca.

SENTRAL?: John Boyegas navn er det første nye som dukker opp i annonseringen av skuespillere. Betyr det at han er den nye hovedkarakteren? Foto: Jerod Harris/Getty Images/AFP
SENTRAL?: John Boyegas navn er det første nye som dukker opp i annonseringen av skuespillere. Betyr det at han er den nye hovedkarakteren? Foto: Jerod Harris/Getty Images/AFP Vis mer

At originalbesetningen returnerer til rollene som Luke, Han og Leia kommer kanskje ikke som noen bombe (det ble bekreftet av Carrie Fisher tidligere i år).

Mer spennende er det kanskje at Adam Driver (kjent fra «Girls») nå definitivt er en del av rollelista, og da sannsynligvis i skurkerollen.

At John Boyegas navn dukker opp først av alle de nye navnene kan tyde på at han får en svært sentral rolle.

Er han den nye hovedkarakteren filmene vil utspille seg rundt?

Boyega er for tida aktuell i «24: Live Another Day» og er ellers kjent fra «Attack the Block».

Kun én ny kvinne
Det eneste kvinnelige tilskuddet foreløpig er Daisy Ridley, et relativt ubeskrevet blad som folk her hjemme muligens har sett i en episode av «Mr. Selfridge».

Hun har for det meste bare gjort småroller i tv-serier så langt, men spiller også i den kommende filmen «Scrawl».

HAR SPILT SAMMEN FØR: Av skuespillerne på dette bildet fra «Inside Llewyn Davis» er det bare han i midten som ikke er plukka ut til «Star Wars: Episode VII». Fra venstre Oscar Isaac, Justin Timberlake og Adam Driver. Sistnevnte ryktes å være skurken i den nye filmen. Foto:AP Photo/CBS FIlms, Alison Rosa, File
HAR SPILT SAMMEN FØR: Av skuespillerne på dette bildet fra «Inside Llewyn Davis» er det bare han i midten som ikke er plukka ut til «Star Wars: Episode VII». Fra venstre Oscar Isaac, Justin Timberlake og Adam Driver. Sistnevnte ryktes å være skurken i den nye filmen. Foto:AP Photo/CBS FIlms, Alison Rosa, File Vis mer

Det er usikkert hva castingen av Domhnall Gleeson (forøvrig aktuell med «Frank» sammen med Michael Fassbender), Gollum-tryne Andy Serkis, Oscar Isaac som spiller hovedrollen i  «Inside Llewyn Davis» og veteranen Max von Sydow innebærer.

Forhåpentligvis vil det dukke opp flere nyheter i dagene som kommer.

Samtidig nevner ikke annonseringen tidligere ryktede navn som stjerneskuddet Lupita Nyong'o, gamlegutt Gary Oldman og kjekkasen Zac Efron, eller vår favorittpsykopat fra «Breaking Bad», Jesse Plemons.

Det er foreløpig uvisst om dette betyr at de ikke er med, eller om de vil annonseres på et senere tidspunkt.