Nå er svenske Alicia (27) i godt selskap i Hollywood

Nesten halvparten av Oscar-akademiets nyinviterte medlemmer for 2016 er kvinner, mens fargede personer utgjør en nesten like stor andel.

I GODT SELSKAP: Alicia Vikander er blant de nyinviterte medlemmene som etter planen skal representere kvinner og unge i Oscar-akademiet. Foto: NTB Scanpix
I GODT SELSKAP: Alicia Vikander er blant de nyinviterte medlemmene som etter planen skal representere kvinner og unge i Oscar-akademiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det opplyser Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organisasjonen som deler ut de verdensberømte og høyst ettertraktede Oscar-statuettene.

Rekordhøye 683 nye stemmeberettigede medlemmer er invitert i akademiets såkalte Class of 2016, og de inkluderer blant andre «Harry Potter»-stjernen Emma Watson (26), den svenske Oscar-vinneren Alicia Vikander og artisten Mary J. Blige (45).

46 prosent av de nyinviterte er kvinner, mens 41 prosent er etniske minoriteter, opplyser akademiet. Mens 300 er amerikanere, er de øvrige 283 internasjonale medlemmer fra 59 ulike land.

Oscar-akademiet har de siste årene fått mye kritikk for manglende mangfold, særlig fordi de nominerte i stor grad har vært hvite, eldre menn.

– Med dette kullet fortsetter vi vår forpliktelse om å inkludere ekstraordinært talent som reflekterer de som jobber innen film i dag. Vi oppfordrer det kreative samfunnet til å åpne dørene på vidt gap og skape muligheter for alle som ønsker å jobbe i denne utrolige og sagnomsuste industrien, sier akademiets president, Cheryl Boone Isaacs, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer