Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå er Trumps rådgiver svartelistet fra amerikansk nyhetsprogram

Både MSNBC og CNN sier de har problemer med Kellyanne Conways troverdighet, og nekter å booke henne til TV-program. 

SVARTELISTET: Kellyanne Conway, rådgiver for USAs president Donald Trump, har kommet med flere uttalelser som har fått TV-kanaler til å stille spørsmål ved troverdigheten deres. Nå sier MSNBCs «Morning Joe» at de har svartelistet henne. Foto: EPA / NTB Scanpix
SVARTELISTET: Kellyanne Conway, rådgiver for USAs president Donald Trump, har kommet med flere uttalelser som har fått TV-kanaler til å stille spørsmål ved troverdigheten deres. Nå sier MSNBCs «Morning Joe» at de har svartelistet henne. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway har vært i hardt vær den siste tida etter en rekke uheldige uttalelser. Nå svartelistes hun også av nyhetsprogrammet «Morning Joe» på MSNBC.

Onsdag sa programleder Mika Brzezinski at hun nekter å booke henne til programmet, skriver Washington Post.

- Vi vet at hun prøver å booke seg selv til showet vårt. Jeg kommer ikke til å gjøre det, for jeg tror ikke på «falske nyheter» eller informasjon som ikke er sann. Hver gang jeg har sett henne på TV, er noe feil eller ukorrekt, sier Brzezinski under sending på MSNBC.

Joe Scarborough, som også er programleder for «Morning Joe», legger til at Conway ikke deltar i noen av de viktige politiske møtene.

- Hun bare sier ting, bare for å komme foran kamera og vise at hun er relevant. Hun er jo ikke i disse møtene, sier han.

Spørsmål om troverdighet

«Morning Joe» er ikke det eneste programmet på en stor amerikansk nyhetskanal, som har nektet å la Trumps rådgiver slippe til.

Tidligere denne måneden skrev New York Times at CNN har store spørsmål vedrørende troverdigheten hennes, og at de nektet å ha henne som gjest under et bestemt TV-program.

Conway var raskt ute med å tvitre at dette ikke var sant, og skrev at hun ikke kunne stille på intervjuet med CNN på grunn av familien.

Det førte til at CNN selv kom på banen og tvitret «Vi takket nei. Det er dette som er fakta».

En rekke uheldige uttalelser

Nylig ba det amerikanske etikkrådet Det hvite hus vurdere hvorvidt Conway bør straffes, etter at hun reklamerte for presidentdatteren Ivanka Trumps klær under et direktesendt intervju.

FORSVARER IVANKA: Dagen etter at Donald Trump gikk hardt ut mot varehuskjeden Nordstrom, som dropper produktene til presidentdatteren Ivanka Trump, reklamerer Trump-rådgiver Kellyanne Conway for datterens merkevare under ett intervju. Video: AP Vis mer

Dette er langt fra den eneste uheldige uttalelsen fra rådgiveren den siste tiden.

Først fant hun opp begrepet «alternative fakta» da hun tok Donald Trumps pressesekretær i forsvar, før hun fortalte om en massakre som aldri hadde skjedd, også det på direktesendt TV.

Under et intervju med journalisten Chris Matthews på MSNBC viste Conway til «Bowling Green-massakren» for å forsvare Trumps kontroversielle innreiseforbud. Hun nevnte også at denne massakren ikke fikk mediedekning.

At Bowling Green-massakren ikke fikk mediedekning er riktig, men årsaken til det er at det aldri har vært noen massakre i byen Bowling Green i delstaten Kentucky, skrev Dagbladet den 5. februar.

Conway sa hun mente å henvise til arrestasjonen av to irakiske statsborgere i Bowling Green i 2011. De ble dømt til fengsel for å sende våpen og penger til al-Qaida.

- Jeg sa ett ord feil, var Conways svar.

DIKTER?: Kellyanne Conway snakket om «Bowling Green-massakren» som et bevis på at innreiseforbudet må godkjennes. Men det har aldri vært noen massakre i byen Bowling Green. Video: CNN Vis mer

Motstridende uttalelser

Denne uken fikk hun også mye oppmerksomhet etter å først ha sagt til MSNBC at Trump hadde full tillit til USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, mens Trumps pressetalsmann Sean Spicer kun minutter etterpå sa at de evaluerte situasjonen rundt Flynn. Sikkerhetsrådgiveren gikk av samme dag.

Til The Today Show fortalte Conway at dette var Flynns eget valg. Men under en pressebriefing tirsdag sa Spicer at det var Trump som hadde bedt Flynn om å gå av, skriver Washington Post.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling