- Nå er vi blant de 10-20 toppregissørene i Hollywood

Rønning og Sandberg er ferdig med innspilling av «Pirates of the Caribbean 5».

GJØR SUKSESS:  De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg regisserer den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen. Nå er de hjemme på ferie i Norge. Foto: NTB Scanpix
GJØR SUKSESS: De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg regisserer den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen. Nå er de hjemme på ferie i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg sikret seg stor oppmerksomhet etter de laget den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki».

I mai 2013 ble det kjent at de hadde fått det prestisjefulle oppdraget med å regisere «Pirates of the Caribbean 5» med selveste Johnny Depp i hovedrollen.

Etter flere forsinkelser og humper i veien fikk gutta endelig startet innspillinga i Australia på starten av året. Etter syv måneders intens jobbing er gutta nå tilbake på norsk jord. Det skriver Sandefjords blad.

- Toppregissører - Vi har vist at vi mestrer et så stort prosjekt. Det har vært en enorm produksjon, og på det meste var 2000 personer involvert. Men vi holdt oss til budsjettet og tidsplanen, og nå er vi blant de 10-20 toppregissørene i Hollywood. Det merker vi blant annet på manusene vi får tilsendt, sier Rønning til avisa.

Gutta forteller at det har vært en utfordrende og spennende periode. Det har vært elleve skip og mange folk å holde styr på, i tillegg til en lang liste med ulike innspillingssteder.

 Men en av de største høydepunktene for regissørene har vært å jobbe med nettopp superstjerna Johnny Depp.

- Han er en intelligent og morsom fyr, og et unikum som skuespiller. Det er en ære å få jobbe med ham, sier Sandberg.

- Det var definitivt en sånn «Wow, vi sitter faktisk her sammen med kaptein Jack Sparrow»-følelse. Han er et fantastisk varmt og flott menneske. Og Johnny er rett og slett et komisk geni, supplerer Rønning, til Sandefjords blad.

Johnny Depp har heller ikke lagt skjul på sin begeistring for de norske regissørene. Til den filippinske avisa Philippines Inquirer har han tidligere sagt at han at han er overbevist om at Sandberg og Rønning er de rette folka for jobben.

- Jeg setter enorm pris på dem, De er super-talentfulle. De har stor humoristisk sans. Jeg mener de har en veldig morsom tilnærming til det vi har tenkt å gjøre med den neste «Pirates», sa Depp til avisa før innspillinga startet.

Utsettelser Filmen skulle i utgangspunktet hatt premiere i juli 2015, men filmen ble på et tidspunkt utsatt på ubestemt tid. Prosjektet ble først utsatt fordi produsentene i Disney ikke mente det opprinnelige manuset holdt mål.

Også under innspillingen fikk gjengen seg en utfordring da Johnny Depp pådro seg en skade i hånden og måtte forlate filminnspillingen i en lengre periode.

De sleit i perioder også med dårlig vær. Den tropiske orkanen Nathan rammet settet kort tid etter at innspillingen var startet i februar.

Rønning og Sandberg sier likevel til Sandefjords blad at de holdt seg innenfor både budsjettet og tidsplanen under innspillinga.

Med sitt budsjett på 250 millioner dollar er filmen større enn noe noen norsk regissør har hatt ansvar for tidligere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer