VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Nå er vinteren endelig kommet. Ny, avslørende trailer for «Game of Thrones» er sluppet

Fersk trailer avslører mye om den kommende sesongen av den populære TV-serien.

(Dagbladet): «Game of Thrones»-fansen teller i disse dager ned til seriens sjuende sesong, som har premiere på HBO 17. juli.

De som sitter og venter i spenning på hva som kommer til å skje, kan glede seg over at HBO nå har sluppet en hele to minutter lang trailer, som tilsynelatende avslører en god del av hva seerne kan forvente.

Traileren har fått navnet «Vinteren er her», noe som kanskje er på tide ettersom at den har blitt varslet i samtlige seks sesonger.

Se traileren øverst i saken.

Traileren viser blant annet et bilde av karakteren Sansa Stark, mens stemmen til Lord Baelish kommer med en motivasjonstale.

- Ikke kjemp i nord, heller ikke i sør. Kjemp i alle slag overalt. Alltid. I tankene dine, lyder det noe kryptiske budskapet.

Flere kriger vil utkjempes

Videobildene hinter også blant om at John Snow vil befinne seg på «feil side» av muren som beskytter «Westeros» fra farene helt nord på det fiktive kontinentet. Arya Stark er på vandring, Cercei Lannister holder seg i King's Landing, og alles favoritt-dragemor, Daenerys Targaryen, ser tilsynelatende ut til å planlegge en krig, noe flere klipp hinter om at hun gjennomfører.

- I flere århundrer har familiene våre kjempet sammen, mot vår felles fiende, på tross av deres forskjeller... sammen.Vi må gjøre det samme dersom vi skal overleve, for fienden er ekte. Den har alltid vært ekte, lyder det som antagelig er stemmen til Jon Snow.

Fienden han viser til er nok etter all sannsynlighet de lite trivelige zombieaktige skikkelsene, kjent som «The White Walkers», som også dukker opp i traileren.

I løpet av to minutter klarer også seriegiganten å hinte om flere andre ting. Som at Brandon Stark fortsatt lever, det samme gjør de hvite øynene hans. Vi ser også en rekke skip og svartkledde krigere ankomme King's Landing, fullvoksne drager, og slag både i nord og sør, samt en rekke glimt av velkjente karakter

Blant annet dukker Kristofer Hivjus karakter Tormund Giantsbane opp midt i det som ser ut som en krigscene.

Med andre ord, vil det nok skje mye også i denne sesongen.

- Sinnssyk sesong

Alfie Allen, som spiller Theon Greyjoy, har i alle fall lagt lista høyt for hva seerne bør forvente. Overfor Mashable kom Allan med følgende uttalelse:

- Det kommer til å bli en «sinnssyk» sesong, og jeg tror den kommer til å sjokkere seerne.

HELT FERSK TRAILER: 17. juli kommer «Game of Thrones» tilbake. Dette er de første ordentlige bildene fra den kommende sesongen. Video: HBO Nordic Vis mer

For de uinnvidde er «Game of Thrones» en amerikansk tv-serie basert på bokserien «En sang om is og ild», av forfatteren George R.R. Martin. Den første boka kom i 1996, og heter «A Game of Thrones».

Tv-serien hadde premiere i 2011 på HBO, og siden den gang har det kommet en sesong årlig.

Handlingen i serien utspiller seg i «De sju kongerikene» på de oppdiktede kontinentene «Westeros», «Essos» og «Sothoryos». Dette er et voldelig føydalsamfunn med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder i en middelalder-setting med dramatiske og overnaturlige innslag.

Recaps fra sesong 6 av «Game of Thrones»: