Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå får Australia konkurrere i Eurovision for aller første gang

Historisk endring.

Conchita Wurst på generalprøven foran 2. semifinale. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Conchita Wurst på generalprøven foran 2. semifinale. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): I forbindelse med at Eurovision Song Contest feirer 60-årsjubileum i Wien i mai, har sangkonkurransen for aller første gang åpnet dørene for Australia som et konkurrerende land, ifølge The Guardian.

- Det er et dristig, men samtidig veldig spennende valg. Dette er vår måte å si «la oss feire sammen», forteller EBU-sjef Jon Ola Sand, i en pressemelding.

Australia har aldri fått muligheten til å konkurrere i Eurovision Song Contest tidligere, ettersom landet ligger utenfor Det europeiske kringkastingsområdet.

- Kroken på døra I første omgang er det regnet som et engangstilfelle. Dersom Australia vinner, vil landet imidlertid få mulighet til å være med også neste år.

- Dette er en skikkelig stor bursdagsfest, og da kan man invitere spesielle gjester. Det har alltid vært en stor interesse rundt ESC i Australia, og sist hadde vi tre millioner seere derfra, noe som var ny rekord. Vi synes dermed at det er ekstra hyggelig å kunne gjøre dette, forteller Sand til Dagbladet.

- Nå har dere lagt et stort press på den som skal representere Australia i konkurransen?

- Ja, det ligger nok et ekstra press på den konkurrenten som skal bidra. Om de ikke vinner, så er det kroken på døra, men de sender forhåpentligvis noen som kan gjøre det bra, sier han.

Det er ikke en ukjent sak at artister fra Australia har stått på ESC-scenen tidligere. Dette er imidlertid første gang man får mulighet til å stå på scenen og konkurrere som representant for landet.

Totalt vil 40 ulike land delta i årets konkurranse, som går av stabelen 19, 21.- og 23. mai i år.