Nå får de første tilgang på «WoW»-utvidelsen

«Cataclysm» snur opp-ned på spillet.

|||Er du en av de heldige som kvalifiserer til lukket betatesing av Blizzards nye tilleggspakke til «World of Warcraft» som har fått navnet «Cataclysm», er det på tide å følge med på innboksen din de nærmeste timene.

For nå har nemlig Blizzard annosert at betatestingen er i gang.

- Fokuset vårt med «Cataclysm» har vært å bygge videre på den kunnskapen vi fikk gjennom de forrige utvidelsespakkene for å levere det beste og mest overbevisende innholdet til «World of Warcraft» noensinne, sier Blizzard-grunnlegger Mike Morhaims i en pressemelding.

Videre sier han at tilbakemeldingene fra betatesten «på lang vei vil hjelpe dem å nå målet med utvidelsespakken til lansering av «Cataclysm» senere i år». Etter «The Burning Crusade» og «Wrath of the Lich King», blir «Cataclysm» den tredje utvidelsespakken til det som har blitt verdens største onlinerollespil. 

I fjorårets annonsering av «World of Warcraft: Cataclysm» avslørte Blizzard at en naturkatastrofe vil forandre spillverdenen i spillet fullstendig. Katastrofen skal også ifølge Blizzard endre makbalansen i spillet. Utvidelsespakken vil også blant annet høyne taket for levels til 85 og lansere to nye raser. Også flyvende ridedyr vil bli tilgjengelige gjennom denne oppgraderingen av «WoW».

Les mer om oppdateringen her.

En offisiell slippdato er ennå ikke annonsert, men Blizzard har for vane å slippe nye utgivelser først når alt er klart, ferdig og justert. Gjerne dumper det ned en pressemelding med en dato få uker før spillene deres er ute i butikk, som da «StarCraft II: Wings of Liberty» tidligere i vår endelig fikk en slippdato. Diverse spillkjeder spekulerer i at «World of Warcraft: Cataclysm» har en planlagt utgivelse rundt oktober i år.

I skrivende stund har Blizzard ennå ikke sendt ut invitasjoner til betatesten, men disse skal ifølge en forumpost på de offisielle sidene sendes ut i god tid før helgen.

- Vi er fremdeles i prosessen med å plukke ut kontoer for å forsikre oss om at de er flagget for beta-tilgang. Vi har ikke sent ut invitasjoner på email ennå, og derfor vil du kanskje følge med på eposten din de neste 24 timene eller følge med på Battle.net-kontoen din på nettet, står det på forumet.  

Onlinerollespillet «World of Warcraft» ble sluppet til PC i 2004 og ble tidenes største onlinespill på rekordtid og har i dag rundt 10 millioner abonnenter.