- Nå får det være nok!

Runar Søgaard forklarer seg. Truer med søksmål.

(Dagbladet.no): De siste dagene har Aftonbladet publisert en rekke kritiske artikler om Runar Søgaards  Hollywood-liv.

Nå har han fått nok.

- Min feil er at jeg har vært åpen og ærlig mot Aftonbladet, min feil er at jeg ikke for lenge siden stevnet avisa for løgn og bakvaskelser, skriver Søgaard i en pressemelding som blant annet er sendt til Dagbladet.no.

- Har aldri navngitt

Det begynte med avsløringene om at kjendiser som Sting, Robert Downey jr. og Matt LeBlanc slett ikke ville vedkjenne seg å stå på kundelista til predikanten.

Så fulgte avisa opp med en artikkel om at ingen i CBS eller NBC hadde hørt om Søgaard - til tross for at han i et intervju med VG i vår hevdet at han forhandlet med kanalene om et programkonsept kalt «Runar\'s Angels». Det har også blitt hevdet at Runar hadde en avtale med agentbyrået William Morris, men dette ble også benektet av selskapet overfor Aftonbladet.

- Jeg har aldri i noe intervju gitt ut navn på noen av mine klienter i Hollywood. Jeg har aldri sagt til aviser at jeg har klienter som eksempelvis Sting, Matt LeBlanc eller Downey Jr., som Aftonbladet påstår. At jeg har blitt sett sammen med ulike kjente personer gjennom årene på hoteller og innspillingssteder kan jeg dessverre ikke noe for, skriver Søgaard.

Søgaard hevder han nå har sluttet som predikant til fordel for en virksomhet som motivasjonskonsulent, der kundelisten er hemmelig.

BENEKTER LØGNER: Runar Søgaard anklager Aftonbladet for bakvaskelser, og hevder han aldri har løyet om sin klientliste i Hollywood. ARKIVFOTO: LINDA NÆSFELDT
BENEKTER LØGNER: Runar Søgaard anklager Aftonbladet for bakvaskelser, og hevder han aldri har løyet om sin klientliste i Hollywood. ARKIVFOTO: LINDA NÆSFELDT Vis mer

- Blant mine klienter finnes næringslivsledere, artister, skuespillere og idrettsmenn. Jeg kan ikke og kommer aldri til å kommentere mine oppdragsgivere i media eller i andre sammenhenger om jeg ikke får en direkte godkjennelse av dem.

Mot rettssak?

Søgaard er først og fremst rasende på Aftonbladet, som han mener bruker uredelige journalistiske metoder. Vedlagt i mailen til Dagbladet.no ligger det et dokument Runar hevder er e-posten som den svenske avisas reporter sendte til Stings talsmann.

- De bruker den enkle metoden å skrive løgner og deretter påstå at de har søkt meg for en kommentar, skriver han.

Nå varsler Søgaard søksmål.

- Jeg har kontaktet mine advokater og kommer til å innlede en prosess for en eventuell stevning mot Aftonbladet. Jeg har også kontaktet advokater i USA angående den mailen som ble sendt til bla. Sting, som er full av horrible påstander og grove bakvaskelser. Da dette er gjort i USA gjelder amerikansk lov og skadeerstatningen vil være deretter, skriver han.

Aftonbladet kommenterer ikke et eventuelt søksmål.

- Vi har ikke mottatt noen stevning. Hvis dette skulle resultere i en rettssak, så diskuterer vi det i retten og ikke noe annet sted, sier informasjonssjef Olof Brundin til egen avis.