KOMMER PÅ NORSK TV-KANAL: Fra venstre Katharine McPhee fra serien Smash, talkshowverten Jonathan Ross med en gjest i studio, og skuespillere i serien Nashville. Alle foto: STELLA PICTURES
KOMMER PÅ NORSK TV-KANAL: Fra venstre Katharine McPhee fra serien Smash, talkshowverten Jonathan Ross med en gjest i studio, og skuespillere i serien Nashville. Alle foto: STELLA PICTURESVis mer

Nå får du enda en TV-kanal

TV6 skal vise britisk talkshow, serier, bolig- og matprogrammer.

(Dagbladet): Det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) har allerede radiokanalen P4 og TV-kanalene Viasat 4 og TV 3 i Norge. 21. november starter de en ny tv-kanal, TV6.

TV6 blir «det litt voksnere alternativet for moderne kvinner» og skal sende både mat-, bolig- og andre livsstilsprogrammer; talkshow, dramaserier og filmer.

I starten dreier det seg om innhold kjøpt fra utlandet, slik som britiske «Masterchef», de britiske originalutgavene av «Hele Norge Baker» og «Boligjakten», og talkshowet «Jonathan Ross show».

På seriefronten skal TV6 vise blant annet «Smash», den Steven Spielberg-produserte serien om en Marilyn Monroe-musikal, og «Nashville», dramaserien om en etablert countrystjerne (Connie Britton) og hennes forhold til en up-and-coming sangerinne, spilt av Hayden Panettiere.

I 2014 skal TV6 også begynne å vise nye norske produksjoner, ifølge en pressemelding MTG har sendt ut i dag.

Kanalen skal distribueres på Viasats parabolplattform, samt via Riks-TV, GET og Canal Digital. Den får fra starten av 65 prosent dekning i Norge, men konsernet regner med å få på plass enda bredere distribusjon etter hvert.