LIDENSKAP: Erotisk litteratur i digital form kan brukes til å piffe opp stemningen. Foto: Blue Images/Corbis/Scanpix.
LIDENSKAP: Erotisk litteratur i digital form kan brukes til å piffe opp stemningen. Foto: Blue Images/Corbis/Scanpix.Vis mer

Nå får du erotikk på lesebrettet

Danskene er vilt begeistret.

(Dagbladet): Erotisk e-litteratur, såkalt «E-rom», har vært en stor suksess på det engelskspråklige og tyske markedet. Nå skal det altså fenge danskene.

For kvinner De danske forlagene Lindhardt & Ringhof og Gyldendal er de som tester det nye markedet og tar steget fra erotiske magasiner til erotikk i digital bokform.  

Den første erotiske e-boka fra L&R blir utgitt i løpet av kort tid, mens Gyldendal allerede har produsert erotisk e-litteratur.

Sjangeren retter seg mot kvinner og det legges stor vekt på at de kommende utgivelsene skal være av god kvalitet.

L&R har blant annet inngått en avtale med en anerkjent forfatter, som vil utgi en erotisk e-bok under et pseudonym.

Anonymt Det er viktig for forlaget at erotikken står i sentrum og at historiene ikke blir for pornografiske.

Ifølge redaktør Lasse Korsemann Horne fra L&R Digital, er fordelen med erotikk i digital form at leserne forblir anonyme.

- Det er mer behagelig for brukerne å laste ned bøkene anonymt fremfor å kjøpe dem hos bokhandleren eller i aviskiosken, sier han.

Undersøkelser utført av det erotiske danske magasinet «Tidens Kvinder» viser at interessen for erotisk e-litteratur er enorm.

Lene Byriel, redaktør i «Tidens Kvinder», mener erotikk er velegnet for en digital plattform fordi det er brukslitteratur.

- Det er noe man bruker til å skape en stemning og som inspirasjon til sexlivet, sier hun.

Ikke i Norge Bjarne Buset, informasjonssjef i norske Gyldendal, sier til Dagbladet at det ikke er noen lignende planer her til lands.

- Norske forlag gir generelt ikke ut så mye erotisk litteratur i det hele tatt, med unntak av en litt vovet roman iblant.

- Det er nok ikke så stort marked for det, sier han.