Nå får du John Lennon i iTunes

Men ennå ikke The Beatles.

(Dagbladet.no): På grunn av konflikten mellom plateselskapet Apple Corps. og dataselskapet Apple Inc., har det tatt lang tid før musikken til The Beatles-medlemmene dukket opp iTunes. Men i februar i år ble det inngått forlik i saken Apple vs Apple, og ikke lenge etter dukket Paul McCartneys og George Harrisons kataloger opp i verdens suverent mest populære musikkbutikk på nettet.

Nå er også katalogen til John Lennon lagt til, etter at den allerede i lengre tid har vært tilgjengelig på konkurrerende musikktjenester som Real/Rhapsody, Napster, MSN og Yahoo! Unlimited.

At det har tatt noe lenger tid med Lennon enn med Harrison og McCartney på iTunes, kan ha sammenheng med at dialogen mellom Apple-sjef Steve Jobs og John Lennons enke, Yoko Ono, etter sigende skal ha vært noe anstrengt.

(På bransjehold antas det at det er mer enn en liten kjerne av sannhet i beskrivelsen av et møte mellom de to i den falske Steve Jobs-bloggen til Fortunes teknologiskribent Daniel Lyons.)

Ikke The Beatles

Ringo Starr, stakkars, er som vanlig bakerst i køen og fortsatt ikke tilgjengelig på iTunes.

Det er heller ikke The Beatles. Mange trodde at forliket ville føre til at det legendariske popbandets mektige katalog raskt ville dukke opp i iTunes, men foreløpig er det altså bare tre av enkeltmedlemmene som er til salgs.

Det er tidligere blitt spekulert i om Apple Inc. ville måtte betale ekstremt dyrt for et forlik med Apple Corps. Men det foreligger ingen informasjon de økonomiske sidene ved avtalen som ble inngått. Det er heller ikke offentliggjort informasjon om hvorvidt The Beatles-katalogen vil bli tilgjengelig i iTunes Store, men det er all grunn til å anta at den vil dukke opp.

IMAGINE I ITUNES: Fra i dag er John Lennons katalog tilgjengelig i nettbutikken iTunes Store.
IMAGINE I ITUNES: Fra i dag er John Lennons katalog tilgjengelig i nettbutikken iTunes Store. Vis mer
IKKE THE BEATLES: Katalogen til tidenes største popband er fortsatt ikke tilgjengelig i iTunes. Foto: SCANPIX / FAKSIMILE