Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå får du skattesøk på iPhone

Og enda bedre skattesøk på DB.no.

MULIG Å SAMMENLIKNE INNTEKT: Skattesøket gjør det blant annet mulig å sjekke formue og skatt, og sammenlikne disse tallene med andre skatteytere, født i samme år, bosatt på et bestemt postnummer eller fylke.
MULIG Å SAMMENLIKNE INNTEKT: Skattesøket gjør det blant annet mulig å sjekke formue og skatt, og sammenlikne disse tallene med andre skatteytere, født i samme år, bosatt på et bestemt postnummer eller fylke. Vis mer

||| (Dagbladet.no) Natt til onsdag legges skattelistene for 2008 ut. Som allltid vil Dagbladet.no gi deg fyldig dekning og skattesøk etter alle kunstens regler.

Er du iPhone-bruker, kan du nå også søke i skattelistene ved hjelp av iPhone-appen Skattesøk, utviklet av DB.no og Apps AS.

Topper listene
Appen, som koster kr. 17, topper allerede iTunes-lista over mest populære betalingsapplikasjoner i App Store. Mobilansvarlig Erik Saastad i DB Medialab er godt fornøyd med responsen:

- Vi mener vi har laget en svært bra applikasjon sammen med Apps AS, og ser allerede at vi får gode tilbakemeldinger fra brukerne. Applikasjonen gir iPhone-leserne våre et enklere og bedre opplevelse av skattelistene.

Appen lar deg enkelt søke opp skatten til iPhone-kontakter og Facebook-venner, en rekke kjendislister, samt skattelistene til alle fylker og komnmuner, fritekstsøk, og så videre.

Saastad presiserer at appen foreløpig søker i skattelistene for 2007, men at den vil ta i bruk de nye tallene så fort de legges ut natt til onsdag.

- Bør være offentlig tilgjengelig
Til de av oss som er bekymret for personvernaspektet ved hvordan skattesøket gjør informasjon om enkeltpersoners inntektsforhold tilgjengelig, sier kulturredaktør Peter Raaum:

SKATTESØK PÅ IPHONE: Applikasjonen topper allerede iTunes-lista.
SKATTESØK PÅ IPHONE: Applikasjonen topper allerede iTunes-lista. Vis mer

- Skattelistene forteller, tross sine mangler, noe om hvordan du og jeg bidrar til fellesskapet. Dét er en type informasjon jeg mener bør være offentlig tilgjengelig. Skal vi kunne ha et fornuftig offentlig ordskifte om skattenivået, så må det deles informasjon om inntekts- og skatteforhold. At politikere og myndigheter skal bestemme hvordan denne informasjonen
formidles, synes jeg er en like dårlig idé som at de skal diktere hvordan
annen nyhetsinformasjon bringes videre.

Raaum mener det ikke er prinsipiell forskjell på dagens skattesøk og tidligere tiders løsninger:

- For 10 år siden kunne du bla i ringpermer på kemnerkontoret, nå gir teknologien oss nøyaktig den samme informasjonen, bare raskere og enklere. En forbedret teknologi er i mine øyne et dårlig argument mot prinsippet om å offentliggjøre informasjon om inntekt og skatt.

Også skattesøket på DB.no er videreutviklet i år, med en rekke nye funksjoner, topplister og annet.

EN REKKKE KATEGORIER: De nye tallene vil tas i bruk så fort de legges ut natt til onsdag.
EN REKKKE KATEGORIER: De nye tallene vil tas i bruk så fort de legges ut natt til onsdag. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling