Nå får Ellen besøk av Nico & Vinz

- Timingen er upåklagelig.

NORSKE GJESTER: Talkshow-vert Ellen DeGeneres får besøk av den norske duoen Nico & Vinz. Foto: NTB scanpix (innfelt) og Stella Pictures
NORSKE GJESTER: Talkshow-vert Ellen DeGeneres får besøk av den norske duoen Nico & Vinz. Foto: NTB scanpix (innfelt) og Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den norske musikkduoen Nicolay Sereba (23) og Vincent Dery (23), alias Nico & Vinz, skal besøke ett av verdens mest kjente talkshow, amerikanske «The Ellen DeGeneres Show», skriver VG.

- Ellen-show betyr selvsagt veldig mye, og timingen er upåklagelig i oppkjøring til albumslipp, sier direktør i guttas plateselskap Warner Music Norge, Guttorm Raa, til avisa.

Albumaktuelle Datoen for besøket er 15. september, og skjer altså i forbindelse med albumslipp. Duoens andre album, «Black Star Elephant», slippes i høst.

Oslo-guttas musikalske USA-eventyr startet i vår, da de debuterte med låta «Am I Wrong» på Billboard-listas 91. plass, før de gjorde et byks til 54. plass uka etter.

Siden fortsatte Nico & Vinz å klatre oppover den gjeve lista, med en stabil fjerdeplass som beste plassering. I skrivende stund har «Am I Wrong» Hot 100-listas tiendeplass, etter å ha vært på lista i drøye fire måneder.

For én måned siden, gikk «Am I Wrong» inn på førsteplass på den offisielle Top 100-lista i Storbritannia. I ettertid har de rykket ned på listas femteplass.

September-nordmenn Norges største popmusikalske eksportartikkel siden a-ha har et sponsorsamarbeid med brusgiganten Pepsi, og har i løpet av sine måneder med internasjonal suksess fått god trening i å være talkshow-gjester.

De to har tidligere gjestet Jimmy Fallons show, konkurrenten Jimmy Kimmel og morgenshowet «Good Morning America».

Nico & Vinz er ikke de første norske gjestene i DeGeneres' studio, og tydeligvis setter hun pris på å invitere nordmenn inn i september måned.

Ylvis gjorde en heller uforglemmelig opptreden sammen med den profilerte talkshow-verten for ett år siden. I september 2011 var det Jarle Bernhoft som satt i Ellens sofa.