<strong>SPENT:</strong> Når «Hele Norge baker»-vinneren Ida Gran-Jansen dukker opp på TV6 i november, ønsker hun å spre bakeglede og dele sine tips og triks med seerne. Foto: Rune Bendiksen / TV 3
SPENT: Når «Hele Norge baker»-vinneren Ida Gran-Jansen dukker opp på TV6 i november, ønsker hun å spre bakeglede og dele sine tips og triks med seerne. Foto: Rune Bendiksen / TV 3 Vis mer

Nå får hun sitt eget bakeprogram

«Hele Norge baker»-vinneren vender tilbake til tv-skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-jenta Ida Gran-Jansen har gjort seg bemerket blant bakeentusiaster etter at hun stakk av med seieren i TV3s suksessprogram «Hele Norge baker» i fjor.

Siden har hun lansert flere kokebøker og blitt kåret til «årets beste bakeblogger».

Når hun nå vender tilbake til tv-skjermen, er det i form av sitt helt egne bakeprogram «Idas Fristelser».

Bakeglede I løpet av 40 episoder, som skal sendes fra mandag til torsdag på TV6 og TV3 play fra 24. november, skal hobbybakeren dele sine tips og triks med bakeglade seere ved hjelp av sine egenkomponerte oppskrifter.

- Det er en drøm som kommer i oppfyllelse, og jeg er selvfølgelig kjempespent, forteller Gran-Jansen til Dagbladet.

Med programmet ønsker hun å spre sin bakeglede, i håp om at flere vil ty til hjemmelaget bakst.

- Det er jo alltid tusen ganger bedre enn å kjøpe en ferdigkake i butikk, ler hun, og fortsetter:

- På bloggen min har jeg riktignok delt en del oppskrifter allerede, men nå får jeg faktisk muligheten til å vise fram hvordan man gjør det.

Inspirert av bilder Siden Gran-Jansen vant TV3s bakekonkurranse i fjor, har livet hennes tatt en ny vending. Planen om å utdanne seg til økonom har måttet vike for kakebaking, gjærbakst og søtsaker.

IDA ANBEFALER

Snickerssnurrer:

Deig til 12-14 snurrer
7 dl hvetemel
0,5 dl sukker
1 ss luftigere bakst fra Idun
1/2 pakke ferskgjær
50 g smeltet smør
2 dl h-melk
1 lite egg

Karamellfyll
0,75 dl kremfløte
50 g sukker
1 stor ss smør (20 gram)

Sjokolade og nøttemiks

25 g mørk sjokolade
50 g salte peanøtter

Bland sammen mel, sukker, luftigere bakst og gjær i en kjøkkenmaskin som har eltekrok. Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp så melk/smør-blandingen er ca. 37 grader. Pisk inn egget. Hell denne blandingen i de tørre ingrediensene og elt på lav hastighet i 8 minutter. Øk hastigheten til middels og elt i 3 minutter til. Smør en bolle med litt smør og ha deigen oppi. Dekk med plastfolie.

Nå skal jeg gi dere et lite tips for å gjøre hevetiden kortere:
Sett ovnen på 50 grader. Når ovnen har blitt 50 grader skrur du ovnen av og setter bollen med deig inn, men da ovnsdøren stå åpen. La stå i 45 minutter. (dette gjør at hevetiden halvveres siden det er varmt inni ovnen). Hvis du hever på den tradisjonelle måten så la deigen heve til dobbel størrelse, tar ca. 1,5 time på et lunt sted.

-  Jeg har innsett at det er dette jeg skal drive med. Å være en hobbybaker har blitt livet mitt, sier hun.

«Idas Fristelser» vil i all hovedsak bestå av Oslo-jentas egne oppskrifter. Inspirasjonen henter hun blant annet i bilder.

- Når jeg ser et bilde av en kake, begynner jeg umiddelbart å tenke ut hvordan jeg skal utvikle den med mine egne komponenter og elementer. Det hender at jeg ikke får sove fordi jeg ligger og grubler på en oppskrift. Litt slitsomt til tider, forklarer hun.

At Gran-Jansen opererer som hobbybaker og ikke er utdannet konditor, tror ikke Oslo-jenta vil være et problem.

- Jeg gjør sikkert ikke alt etter «deres bok», slik som hvor stekebrettet skal stå i ovnen for eksempel. Oppskriftene mine er kanskje litt mer folkelige, og det tror jeg folk liker. Men hvem vet, kanskje jeg utdanner meg til konditor en dag. Jeg har fortsatt mye å lære, mener 26-åringen.

<strong>HØSTKOS:</strong> Idas snickerssnurrer. Foto: Cakeplease.no
HØSTKOS: Idas snickerssnurrer. Foto: Cakeplease.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer