Nå får norske barn vite hva de har sunget den siste måneden

«The fox» i barnebokutgave er solide saker.

HER ER REVEN: Svein Nyhus' illustrasjoner spiller på scenene i musikkvideoen til «What does the fox say?». Faksimile fra boka
HER ER REVEN: Svein Nyhus' illustrasjoner spiller på scenene i musikkvideoen til «What does the fox say?». Faksimile fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Norske foreldre, besteforeldre og barnevakter: Stålsett dere. Nå må dere lære dere å rappe «Tjoff-tjoff-tjoff-tjoff-tjoffo-tjoffo-tjoff!». Ylvis-gutta har slått seg sammen med en av landets fremste barnebokillustratører, Svein Nyhus, og laget barnebok av monsterhiten «What does the fox say?».

Det kan framstå som det ultimate forsøket på å melke enn gigantsuksess. Men dette er faktisk skikkelige saker.

Tegningene kler teksten Ylvis' tekst er i utgangspunktet en lett rølpete og tøysete barnebokparodi. I barnebokversjonen er det gjort lite annet enn å oversette teksten til norsk: «Hunden sier voff. / Katten sier mjau. / (...) Men én lyd / har ingen hørt: / Hva sier reven?»

En og annen tekstlinje er forkortet eller fjernet, deriblant klisjeen «You're my guardian angel». De har tilpasset noen overganger og skrevet en ny avslutning. Slik har teksten blitt tettere, litt mindre parodisk, men like energisk. Linjer som «Ring-ding-ding-ding-dingeringeding» sikrer latterbrølene.

Svein Nyhus' tegninger kler tøyseteksten svært godt. Han viderefører den lett absurde stemningen fra musikkvideoen, samtidig som han har skapt et eget visuelt uttrykk for boka. Illustrasjonene ser rølpete og rotete ut ved første øyekast, men er gjennomtenkte ned til minste detalj (og dem er det mange av). De danser over boksidene. Fargepaletten i rødbrunt, blågrått og gyllengult roer ned inntrykket litt, og lar reven, som har fått den sterkeste fargen, tre tydelig fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer