Nå føyes Harry Potter til i rekken av gode «Lego»-spill

Klossete magi for alle aldre.

||| En lang rekke populære figurer er gjennom åra blitt ikledd Lego-drakt i spillform.

Det hele begynte med «Star Wars»-universet, men også Batman og Indiana Jones er blant dem vi har fått stifte et klossete bekjentskap med. Nå er det klart for en helt ny opptur i serien, ettersom også Harry Potter er blitt «legofisert».

«Lego Harry Potter»-spillet er bygget opp rundt nøyaktig samme lest som de andre Lego-spillene vi har lært oss å sette pris på. Her gjenfortelles historiene fra de fire første åra på Galtvort med Lego-spillenes gjenkjennelige glimt i øyet.

Sammen med de andre figurene fra historiens univers må Harry Potter boltre seg gjennom velkjente omgivelser, denne gangen bygget opp av klosser.

1

Tilførselen av magi gir spillet - i likhet med bruken av «kraften» i «Lego Star Wars»-spillene - en kjærkommen mulighet til å virkelig herje med omgivelsene.

Ikke en eneste legokloss forblir urørt når du jakter på legomynter og andre hemmeligheter - her kommer for eksempel løfteformelen Levitacorpus godt til nytte. Disse formlene åpner også for lett gåteløsning, noe som bidrar til en variert og underholdende opplevelse.

En av de aller beste sidene ved Lego-spillene, også dette, er at en venn når som helst kan hoppe inn og ut av spillet. Da løper man rundt på samme skjerm og hjelper (eventuelt hindrer) hverandre. Med tanke på hvor stort spillet er, kan det være flott å samarbeide og oppleve det med noen ved din side.

Når det er sagt, bør du ha en liten samler i magen om du fullt ut skal kunne sette pris på «Lego Harry Potter». Det er mulig å rase gjennom spillet uten å snu på alt, men det er ikke der moroa ligger - skal du få full pott ved brettets slutt, må det letes etter skatter.

Nå føyes Harry Potter til i rekken av gode «Lego»-spill

I tillegg er det en fordel om du faktisk kjenner til Harry Potter-historiene fra før, ettersom det meste her fortelles via miming og kroppsspråk - legofigurer snakker som kjent ikke.