Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå funker det jævlig dårlig med trillekoffert

Dropper Hove-gjørme til fordel for Rihanna.

TROMØYA (Dagbladet): - Da vi våkna opp hadde teltet falt sammen, og vi måtte gå gjennom en elv for å komme oss vekk, forteller Silje Michaelsen (19) og Andri Spilker (20) til Dagbladet.

I morgentimene har det regnet katter og hunder over campen på Hovefestivalen, og flere av de store gjennomfartsårene på campen ligger under vann.

I teltleirene er det også store krater - et siste spor etter teltene som en gang sto der, men som måtte se seg slått av regnet.

Lengter etter Rihanna Michaelsen og Spilker kommer rett fra en utenlandstur, og har derfor pakket i trillekoffert.

MED TRILLEKOFFERT: Silje Michaelsen (19) og Andri Spilker (20) innrømmer at bagasjen ikke er optimal etter det heftige regværet. Nå drar de til Oslo for å se Rihanna. Foto:Anders Grønneberg/ Dagbladet
SLAGMARK: Det er mange partytelt som har fått seg en trøkk etter det massive regnværet i morgentimene. Anders Grønneberg/ Dagbladet
SØKER LY: Pallene som Hovefestivalen la ut for noen dager siden kommer godt med når de store gjennomfartsårene ligger under vann. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
DRENERER: Staben på festivalen bidrar også i forsøket på å få vannet unna. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
UNDER VANN: Dette bildet gir et lite innblikk i hvor mye vann som falt ned over Hovefestivalen i morgentimene. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
SEILER PÅ SJØEN: - Regnet ødelegger litt, men det var bra i går. Gårsdagen var nok for hele uka, sier Abokar Mohamed (18). Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet

- Nå funker det jævlig dårlig med trillekoffert, roper Michaelsen og ler.

De leter etter kjappeste vei ut av gjørmekaoset.

- Nå dropper vi Hove for å dra til Oslo og se Rihanna, sier Michaelsen, før venninna legger til:

- Det føles bra akkurat nå, sier Spilker.

- Lei av regn Både tirsdag, onsdag og torsdag har det vært strålende vær på Hove, og festivaldeltakerne har kunnet kose seg med konserter, bading og soling.

Det står i skarp kontrast til scenene som utspiller seg på festivalen fredag formiddag.

Rundt om på campen er det mange som forsøker å gjenoppbygge sine nedregnete telt, og orientere seg rundt i det oversvømte landskapet.

- Jeg leter etter en vei å gå hvor jeg ikke blir våt, forteller en festivalgjenger.

En annen som har fått nok, er Abokar Mohamed (18) fra Vinje.

- Jeg våknet til torden og regn. Nå er vi lei av regnet, så nå stikker vi, sier Mohamed, mens han seiler rundt på en gummibåt i en gigantisk vanndam.

Kunne vært verre - Regnet ødelegger litt, men det var bra i går. Gårsdagen var nok for hele uka, sier Mohamed.

Men det er ikke alle som gir opp. Dagbladet møter på en gjeng som til tross for å ha mistet et telt, ikke vil dra.

- Selvfølgelig ikke, roper Margrethe Håland Solheim (21), Jon-Håkon Røli (22) og resten av gjengen.

Meteorologisk institutt har ikke oversikt over hvor mye regn det har falt over festivalen i morgentimene. Men det kunne ha blitt enda verre.

- Vi antydet i går at det ville komme mye nedbør. Det var et bygevær som var ventet inn, men intensiteten var ikke så høy som vi trodde, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni.

Alle artiklene og videoene fra årets festival, finner du på db.no/hove

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media