Nå går det bedre for Funcom

«Age of Conan»-spillerne holder stand.

|||(Dagbladet.no): Før helgen la det norske spillselskapet Funcom fram sin kvartalsrapport, der det kom fram at fjorårets dramatiske frafall i «Age of Conan»-spillere nå har dabbet av og at Funcom nå tjener penger på spillet.

I årets første kvartal tjente Funcom i overkant av 50 millioner kroner, noe som ga et overskudd på 9,1 millioner kroner. Selskapet har nå en kontantbeholdning på over 240 millioner kroner, som kommer godt med i utviklingen av den neste storsatsingen «The Secret World».

Snuoperasjon
Siden «Age of Conan» ble lansert for ganske nøyaktig et år siden, har det vært mye turbulens rundt det norske spillet. Dette første til et dramatisk fall på Oslo Børs, men etter et lederbytte og en aktiv snuoperasjon på høstparten i fjor løsnet det litt for spillet.

- Vi har jobbet hardt det siste året på å gjøre «Age of Conan» enda bedre. Vi har lagt ut nytt innhold, vi har forbedret det som allerede var der, og vi har lagt til nye features og enda bedre teknologi. Dette er noe vi har fått veldig god respons på fra spillerne våre, og noe jeg tror er en medvirkende faktor til at stadig nye spillere finner veien til spillet, sier kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen i Funcom til Dagbladet.no.

Lengre perioder
Selv om antallet «Age of Conan»-spillere ikke avsløres, viser tallene fra Funcom at de som spiller nå abonnerer over lengre perioder i gjennomsnitt enn tidligere.

- Dette er noe vi håper og tror er en indikasjon på at spillet bare blir bedre og bedre, og at underholdningsverdien bare øker i takt med forbedringene vi gjør, sier Ellingsen.

Tidligere i år introduserte Funcom muligheten for spillere å oppleve «Age of Conan» gratis, noe som også har bidratt til stabiliseringen. Dagbladet.no har fortsatt mange gratisnøkler til «Age of Conan» tilgjengelig - du kan få en nederst i denne artikkelen.