Nå går det dårlig for Lara Croft

Store underskudd og utsettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste årene har Lara Croft gjort en god innsats i «Tomb Raider»-spillene - snart er også et nytt spill på vei.

Dette hindrer ikke spillprodusenten SCi Entertainment, som i 2005 kjøpte Eidos, fra å ha gått på en stor børssmell, skriver Finansavisen.

Fredag falt selskapet 54 prosent på børsen, og i går sank kursen ytterligere med 15 prosent. På et halvt år er nesten 90 prosent av markedsverdien mistet.

- Styret har null tillit. Det har vært en utstrakt bruk av tvilsomme provisjoner. Spill blir ikke ferdige til avtalt tid, og selskapet taper penger i et blomstrende marked, sier analytiker Simon Davis hos ABN Amro til Bloomberg før helgen.

Ifølge Finansavisen skal SCi fredag ha avsluttet samtaler om et mulig oppkjøp - uten at disse lykkes. Time Warner, Ubisoft og et kinesisk selskap skal alle ha vært interessert.

Samtidig annonserte SCi et negativt resultat i 2008, og utsettelse av fire spill - blant dem «Tomb Raider: Underworld», som først kommer til jul.

- Det er større sjanse for at selskapet blir kjøpt nå. Noe kan skje de kommende dagene. Det er verdier i spillene, og selskapet er svært billig, sier analytiker Rob Brent hos KBC Peel Hunt ifølge Finansavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer