Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå går det dårlig for Lara Croft

Store underskudd og utsettelse.

(Dagbladet.no): De siste årene har Lara Croft gjort en god innsats i «Tomb Raider»-spillene - snart er også et nytt spill på vei.

Dette hindrer ikke spillprodusenten SCi Entertainment, som i 2005 kjøpte Eidos, fra å ha gått på en stor børssmell, skriver Finansavisen.

Fredag falt selskapet 54 prosent på børsen, og i går sank kursen ytterligere med 15 prosent. På et halvt år er nesten 90 prosent av markedsverdien mistet.

- Styret har null tillit. Det har vært en utstrakt bruk av tvilsomme provisjoner. Spill blir ikke ferdige til avtalt tid, og selskapet taper penger i et blomstrende marked, sier analytiker Simon Davis hos ABN Amro til Bloomberg før helgen.

Ifølge Finansavisen skal SCi fredag ha avsluttet samtaler om et mulig oppkjøp - uten at disse lykkes. Time Warner, Ubisoft og et kinesisk selskap skal alle ha vært interessert.

Samtidig annonserte SCi et negativt resultat i 2008, og utsettelse av fire spill - blant dem «Tomb Raider: Underworld», som først kommer til jul.

- Det er større sjanse for at selskapet blir kjøpt nå. Noe kan skje de kommende dagene. Det er verdier i spillene, og selskapet er svært billig, sier analytiker Rob Brent hos KBC Peel Hunt ifølge Finansavisen.

LARA I LEVENDE LIVE: Lara Croft-modell Karima Adebibe var i Norge i anledning slippet av «Tomb Raider: Legend» - det første gode «Tomb Raider»-spillet på en stund. Foto: SNORRE BRYNE
LARA I LEVENDE LIVE: Lara Croft-modell Karima Adebibe var i Norge i anledning slippet av «Tomb Raider: Legend» - det første gode «Tomb Raider»-spillet på en stund. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer
SELSKAPET SLITER: På tross av at de siste «Tomb Raider»-spillene har fått god kritikk, går det dårlig for morselskapet SCi Entertainment. <a href=http://www.kjendis.no/2006/04/26/464573.html>Her er intervjuet med Karima</a>.
<B>I SPILLFORM: Lara Croft slik vi vanligvis ser henne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media