Nå går Emma (25) til sak mot tysk tv-kanal: 
Viste de stjålne nakenbildene av henne som 17-åring

Den tyske tv-kanalen RTL brukte i juni stjålne nakenbilder fra da Emma Holten var 17 år uten å spørre om lov eller informere henne.

VERDENSKJENT: Kunstprosjektet «Samtykke» av danske Emma Holten og fotograf Cecilie Bødker gikk verden rundt i 2014 og 2015. BIldene var et ledd i Emmas kamp om å ta tilbake kontrollen over egen kropp, etter at noen stjal intime nakenbilder av henne og spredte dem på nett. Foto: Cecilie Bødker
VERDENSKJENT: Kunstprosjektet «Samtykke» av danske Emma Holten og fotograf Cecilie Bødker gikk verden rundt i 2014 og 2015. BIldene var et ledd i Emmas kamp om å ta tilbake kontrollen over egen kropp, etter at noen stjal intime nakenbilder av henne og spredte dem på nett. Foto: Cecilie Bødker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg oppdaget ved en tilfeldighet hva tv-kanalen hadde gjort, og ble fullstendig rystet. Det var ekstremt krenkende, og det første som skjedde var at jeg begynte å gråte, sier den danske redaktøren Emma Holten (25) til Dagbladet.

Nå tar den danske kvinnen juridiske skritt mot den tyske tv-kanalen RTL for oppreisning og erstatning.

- For meg handler dette om det prinsipielle, og det er likegyldig om de sier unnskyld. Målet er nå å sikre seg en rettslig presedens som gjør at ikke hevnporno kan brukes som underholdning ustraffet, forklarer Holten.

- Hardest mulig straff

Hun har tatt kontakt med advokater i både Tyskland og Danmark for bistand i saken. Å ta saken til Europadomstolen kan være en mulighet, forteller Holten.

- Jeg vet ikke hvordan denne saken vil utvikle seg, men jeg ønsker hardest mulig straff. En eventuell erstatningssum kan brukes i det videre politiske arbeidet mitt, sier hun.

Den danske kvinnen ble offer for et massivt nettovergrep i 2011 da private og intime nakenbilder av henne ble stjålet og spredt på Internett. Bildene var tatt fra hennes e-postkonto og Facebook-profil, og stammet fra da hun var 17 og 19 år gammel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer