Nå går «Halo»-skaperne til Activision

Bungie jobber med ny spillserie.

|||Spillselskapet Bungie, mest kjent for sine «Halo»-spill, brøt i 2007 båndene med sine tidligere eiere, Microsoft. Bruddet var imidlertidig ikke verre enn at både «Halo 3: ODST» og det kommende «Halo: Reach» forble Xbox 360-eksklusive.

Spillselskapet ønsket å stå på egne ben, og samtidig utforske nye muligheter utenfor «Halo»-universet. I dag ble det klart at dette vil skje i samarbeid med spillutgiveren Activision, takket være en fersk samarbeidsavtale.

I utgangspunktet skal dette samarbeidet vare i ti år, og medfører at Bungies «neste store actionspill» vil bli utgitt som et Activision-spill. Avtalen gir også Activision rett til å publisere alle framtidige Bungie-spill (som ikke er «Halo»-spill) internasjonalt, på alle konsoller.

Samarbeidsavtalen betyr imidlertid ikke at Bungie vil miste sin nyvunne uavhengige status; de vil også eie rettighetene til spillene de utvikler.

Ny spillserieDet er ikke kjent hva det kommende actionspillet Bungie jobber med faktisk er for noe, men ifølge pressemeldingen dreier det seg om en helt ny spillserie som sannsynligvis vil ha potensiale til å vare en stund.

- Vi valgte å samarbeide med Activision for vår neste spillserie på grunn av deres globale rekkevidde, kjennskap til publisering på flere plattformer og deres markedsekspertise. Etter å ha jobbet frem denne avtalen de siste ni månedene, er det klart at Activision støtter vår målsetting om å vi våre fans de beste mulige spillopplevelsene, sier Bungie-president Harold Ryan i en pressemelding.

Activision er på sin side også fornøyde:

- Bungie er en av de fremste spillstudioene i industrien, og vi er ekstremt fornøyde med å ha muligheten til å jobbe med deres talentfulle team det neste tiåret, sier Thomas Tippl i Activision Blizzard.

Mye bråkDette er positive nyheter for Activision Blizzard, som de siste månedene har opplevd mye bråk rundt «Modern Warfare»-utviklerstudioet Infinity Ward.

Over 30 medarbeidere har nå forlatt spillstudioet, og saksøker nå Activision etter påstander om manglende bonusutbetaling fra Activision.

Bungie legger på sin side nå siste hånd på verket på «Halo Reach», som ganske snart sparker igang sin betaperiode. Her vil alle «Halo 3: ODST»-eiere få tilgang til spillets flerspillerdel fra 3. mai og fram til 19. mai.