Nå går «Halo»-skaperne til Activision

Bungie jobber med ny spillserie.

Nå går «Halo»-skaperne til Activision
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Spillselskapet Bungie, mest kjent for sine «Halo»-spill, brøt i 2007 båndene med sine tidligere eiere, Microsoft. Bruddet var imidlertidig ikke verre enn at både «Halo 3: ODST» og det kommende «Halo: Reach» forble Xbox 360-eksklusive.

Spillselskapet ønsket å stå på egne ben, og samtidig utforske nye muligheter utenfor «Halo»-universet. I dag ble det klart at dette vil skje i samarbeid med spillutgiveren Activision, takket være en fersk samarbeidsavtale.

I utgangspunktet skal dette samarbeidet vare i ti år, og medfører at Bungies «neste store actionspill» vil bli utgitt som et Activision-spill. Avtalen gir også Activision rett til å publisere alle framtidige Bungie-spill (som ikke er «Halo»-spill) internasjonalt, på alle konsoller.

Samarbeidsavtalen betyr imidlertid ikke at Bungie vil miste sin nyvunne uavhengige status; de vil også eie rettighetene til spillene de utvikler.

Ny spillserieDet er ikke kjent hva det kommende actionspillet Bungie jobber med faktisk er for noe, men ifølge pressemeldingen dreier det seg om en helt ny spillserie som sannsynligvis vil ha potensiale til å vare en stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer