Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå går kompisen til krig mot Röyksopp

Ga Röyksopp frist til i dag med å gjøre opp for seg etter låttyverianklager. Det har de ikke gjort.

TYVERIANKLAGET: Röyksopp blir stevnet av en gammel samarbeidspartner og kamerat. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
TYVERIANKLAGET: Röyksopp blir stevnet av en gammel samarbeidspartner og kamerat. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Suksessduoen Röyksopp ble i mars beskyldt for å ha stjålet musikk fra den tidligere kompisen og samarbeidspartneren Rune Lindbæk.

Lindbæk har gjennom GramArt-advokat Marius Øvrebø-Engemoen gitt Röyksopp frist til i dag med å gjøre opp for seg. Det har de ikke gjort, og saken ser dermed ut til å måtte løses i Bergen tingrett.

- Vi har ikke hørt noe fra Röyksopp. Dermed begynner vi å utarbeide en stevning. Det er en kompleks sak, så det vil nok ta noen uker før denne er klar, sier Øvrebø-Engemoen til Dagbladet.

Krangelen mellom Lindbæk og Röksopp har pågått i det skjulte i fem år, og Lindbæk krever nå royalties og komponiststatus. En av låtende det strides om, «A Higher Place», skal ifølge en sakkyndig rapport være delvis kopiert fra låta «Lift».

Denne ble utgitt på albumet Drum Island, et samarbeidsprosjekt Lindbæk og Röyksopps Torbjørn Brundtland hadde på 90-tallet.

Brundtland har tidligere kommentert saken slik overfor Dagens Næringsliv.

- Rune har sendt oss mail og tekstmeldinger til alle døgnets tider med diffuse krav og det som kan tendere mot injurierende innhold.

- Vi regner med at han har sluppet opp for penger nå og gått til deg i det håp at du skal hjelpe ham på en eller annen måte.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med Röyksopp.

DEN GANG DA: Dette bildet er tatt da Torbjørn Brundtland og Rune Lindbæk enda var venner og spilte sammen i gruppa Alanïa. Foto: Scanpix
DEN GANG DA: Dette bildet er tatt da Torbjørn Brundtland og Rune Lindbæk enda var venner og spilte sammen i gruppa Alanïa. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media