SJU FORSØK:  I mai representerte Sanna Nielsen Sverige i Eurovision-finalen. Hun deltok i den svenske Melodifestivalen hele sju ganger før hun kom så langt. I dag lanserer hun sitt nye album, som også har fått tittelen «7».  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SJU FORSØK: I mai representerte Sanna Nielsen Sverige i Eurovision-finalen. Hun deltok i den svenske Melodifestivalen hele sju ganger før hun kom så langt. I dag lanserer hun sitt nye album, som også har fått tittelen «7». Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Nå går suksessforfatter Camilla Läckberg nye veier

Lager musikk med svensk MGP-stjerne.

(Dagbladet): Den svenske forfatteren Camilla Läckberg (39) har gjort stor suksess med sine krimbøker om forfatter Erica Falck og politimannen Patrik Hedström. Hun har også skrevet barnebøker om «Super-Charlie» og vært redd for å bli utbrent fordi hun har jobbet så mye med mange ulike prosjekt.

Nå har hun et nytt på gang. 39-åringen har nemlig skrevet en låt for den svenske artisten Sanna Nielsen (29). Det skriver den svenske avisa Aftonbladet på sine nettsider.

Tekstforfatter Det er på tekstsida at Läckberg bidrar. Hun har skrevet låten «All About Love» på Nielsens nye plate. Den slippes i dag og har fått navnet «7», skriver den svenska avisa.

Sanna Nielsen representerte Sverige i årets Eurovision Song Contest, som ble avholdt i København i mai. Hun endte på tredjeplass med låten «Undo», og sanket 218 poeng for sin stødige framførelse. Norske Carl Espen og «Silent Storm» kom på åttende plass, og rivaliseringen mellom nabolandene var sterk i forkant av konkurransen.

Sjuende forsøk Nielsen var bare 11 år gammel da hun slo gjennom i Sverige. Fem år senere deltok hun i musikkonkuransen for første gang, og siden er det blitt en rekke ganger.

På sitt sjuende forsøk vant hun den svenske Melodifestivalen, og representerte moderlandet i Eurovision.

SUKSESSFORFATTER PÅ NYE VEIER:  Camilla Läckberg har solgt drøssevis av bøker. Nå har hun også skrevet en låt for den svenske artisten Sanna Nielsen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DAGBLADET
SUKSESSFORFATTER PÅ NYE VEIER: Camilla Läckberg har solgt drøssevis av bøker. Nå har hun også skrevet en låt for den svenske artisten Sanna Nielsen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DAGBLADET Vis mer

- Endelig! utbrøt Nilelsen og strakk hendene i været da Dagbladet møtte henne i Danmark i mai.

Hun så tilbake på den lykkelige marsdagen i år, før hun fortsatte:

- Egentlig har jeg aldri sett på det som at jeg komme på førsteplass i Sverige. Jeg har sett på Melodifestivalen som et forum til å få presentere musikken min, derfor har jeg vært med såpass mange ganger. Men jeg kan jo ikke stikke under stol at det føles veldig bra å få den billetten til Eurovision til slutt. 

Hun er sterkt inspirert av Celine Dion, og nå kommer altså hennes nye plate - med suksessforfatter-hjelp, og med samme tittel som antall forsøk i musikkonkurransen.