DETEKTIME-HELT: Telly Savalas spilte Kojak i TV-serien med samme navn på 70-tallet. Savalas døde i 1994. Foto: Stella Pictures
DETEKTIME-HELT: Telly Savalas spilte Kojak i TV-serien med samme navn på 70-tallet. Savalas døde i 1994. Foto: Stella PicturesVis mer

Nå gjenoppstår denne 70-tallshelten

Med Vin Diesel i hovedrollen.

(Dagbladet): Takket være «Detektimen» på NRK har mange nordmenn et nært forhold til den amerikanske krimhelten Theo Kojak.

Spilt av Telly Savalas (1922-1994) løste den hardbarkede, men rettskafne politietterforskeren krimsaker i et 70 talls-New York som lå forholdsvis langt unna storbyferieparadiset vi kjenner i dag.

Nå gjenoppstår Kojak på filmlerretet, med den like flintskallede «Fast & the Furious»-stjerna Vin Diesel i hovedrollen. Det melder Variety.

Tolker vi Deadline rett, er det imidlertid ikke snakk om å gjenskape New York City i all sin skitne og livsfarlige pre-Rudy Guiliani-prakt. Film-Kojak skal nemlig oppdateres til vår tids metropol, som er vesentlig mindre preget av lovløse tilstander enn i hine hårde dage.

«Det er sikkert masse kriminalitet som Diesel kan bekjempe likevel. Han kan gå etter folk som selger brus i ulovlig store begere», som en av bloggerne hos Slashfilm foreslår.

Det taler imidlertid til prosjektets fordel at manusforfatterne heter Neal Purvis og Robert Wade. De er kjent for å ha jobbet med en rekke James Bond-manus, inkludert den ferske og bejublede «Skyfall».

For Vin Diesels del byr 2013 både på den sjette «Fast and the Furious»-filmen og en oppfølger til ekstremsportactionfilmen med det fiffige navnet «xXx» fra 2002.

OPPDATERT: I den nye Kojak-filmen er det Vin Diesel som får hovedrollen. Foto: Stella Pictures
OPPDATERT: I den nye Kojak-filmen er det Vin Diesel som får hovedrollen. Foto: Stella Pictures Vis mer