RADARPAR: Regissør Anders T. Andersen og Christopher Nielsen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RADARPAR: Regissør Anders T. Andersen og Christopher Nielsen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Nå gjenstår bare resten, nemlig å lage faenskapen

Christopher Nielsen-forestillinger nær utsolgt - to måneder før premieren.

(Dagbladet): Christopher Nielsen er mest kjent som tegneserieskaper, men har de siste årene skapt seg et betydelig rykte som skuespillforfatter.

«Verdiløse menn» fra 2008, basert på broren Joachim Nielsens sanger og univers, ble en dundrende suksess. I fjor kom «Hustyrannen», første del av det som blir kalt Stafylokokktrilogien - som også ble en kritikerrost suksess.

Det har spent buen foran andre del av trilogien, Entropi, som har premiere i Malersalen 21. januar. Allerede er 17 av 27 forestillinger utsolgt - og tre andre står oppført med «få billetter igjen».

- Veldig uvanlig
- Det er hyggelig det. Nå gjenstår det bare å lage faenskapen, sjølve forestillingen, sier regissør Anders T. Andersen til Dagbladet.

- Det er veldig uvanlig at en forestilling selger så mye billetter så lang tid i forveien. Allerede to-tre dager etter at vi startet salget var 60 prosent av billettene solgt, forteller informasjonsansvarlig Kirsti Ellefsen ved Nationaltheatret.

Slik presenteres stykket på teaterets hjemmesider.:

«En kleptoman multimisbrukt rusmisbruker med voldelige tendenser. En homofil katolikknarkis. En junkie som drømmer om å bli verdensmester i overdose. Alle søker hjelp hos en gestaltterapeut med en mørk hemmelighet.»

Framsynthet
«Hustyrannen» har i ettertid fått oppmerksomhet fordi den viste en litt pussig framsynthet i forhold til terroraksjonen 22. juli. I stykket var det en antimuslimsk, aggresiv borettslagsleder som sto for terroren - og stykket avsluttet med et stort smell, riktig nok forårsaket av en veldig møkkete sofa som var pakket inn i plast.

Stafylokokktriologien skal tematisere at trusselen ikke kommer utenfra, men er å finne hos oss selv. Entropi er visstnok intet unntak.

- I stykke to spår jeg hele den borgerstyrte statens totale undergang. Tredje stykke heter «Holocaustmusikalen», fortalte nylig den mediesky Christopher Nielsen på Trygdekontoret på NRK 3.

- Hehe. Jeg skjønner analogien hans, men det er nok ikke det første folk kommer til å tenke på når de går ut av teatersalen, sier regissør Andersen til Dagbladet.

Skuespillerne i stykket er Ole Christoffer Ertvaag, Anders Mordal, Marte Engebrigtsen, Marte Magnusdotter Solem og Fridtjov Såheim.

Leseprøvene begynte mandag denne uka.

Ekstraforestillinger
Andersen sier de ikke får prestasjonsangst av det uvanlige billettsalget.

- Jeg har den nådegave at jeg sjelden får prestasjonsangst. Det er bare å jobbe. For Christopher sin del så har han nok kommet seg over prestasjonsangstbølgen etter «Verdiløse menn». Vi er ikke høye på pæra, men vet at det bare er hard jobbing som funker, sier Andersen.

På grunn av den store pågangen har Nationaltheatret allerede bestemt at forestillingen får ekstraforestillinger, og da i en større sal ved teateret.