Live-published photos and videos via Shootitlive

Anmeldelse: Jakob Ogawa på Bylarm 2017

Nå gjenstår det bare at indiehåpet Jakob Ogawa blir varm i hawaiitrøya

Slumrestund i Syden.

KONSERT: Få minutter før Jakob Ogawas siste offisielle Bylarm-konsert, står han i sirkel og har en real peptalk med sine bandmedlemmer, fire hengslete gutter ikledd hawaiiskjorter.

Jakob Ogawa

4 1 6
Hvor:

Bylarm, Ingensteds

Tilskuere:

ca. 200

«Ved avsluttende «Alone» har den lune atmosfæren i musikken virkelig begynt å mørne alle ledd og lemmer i lokalet.»
Se alle anmeldelser

Det gir et forbausende godt bilde av musikken til den hausede 19-åringen: Sympatisk, døsig og mildt psykedelisk gitarpop så solstekt at man nærmest kan se lufta smelte over høyttalerne. Indieprinsen Mac DeMarco med et par paraplydrinker innabords, om du vil.

«Det er bare å komme nærmere. Vi vil ha det cozy og chill og groovy og najs,» sier den fjollete trommeslageren ved konsertstart.

Umiddelbart er settet imidlertid litt skuffende: Åpneren «Let It Pass», en briljant (og irriterende kort) låt som har fulgt meg daglig i det siste, kommer i en dvask tapning som ikke måler seg med den sprudlende originalen.

Konserten tar seg til gjengjeld gradvis opp. Ting snur ved «en sololåt» som ikke er en sololåt midtveis i settet, og ved avsluttende «Alone» har den lune atmosfæren i musikken virkelig begynt å mørne alle ledd og lemmer i lokalet.

Estetikken og låtmaterialet sitter allerede som et skudd, nå gjenstår det bare at Ogawa & co. blir varme i trøya. Sees på Øya?