Anmeldelse: Jakob Ogawa på Bylarm 2017

Nå gjenstår det bare at indiehåpet Jakob Ogawa blir varm i hawaiitrøya

Slumrestund i Syden.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Få minutter før Jakob Ogawas siste offisielle Bylarm-konsert, står han i sirkel og har en real peptalk med sine bandmedlemmer, fire hengslete gutter ikledd hawaiiskjorter.

Det gir et forbausende godt bilde av musikken til den hausede 19-åringen: Sympatisk, døsig og mildt psykedelisk gitarpop så solstekt at man nærmest kan se lufta smelte over høyttalerne. Indieprinsen Mac DeMarco med et par paraplydrinker innabords, om du vil.

«Det er bare å komme nærmere. Vi vil ha det cozy og chill og groovy og najs,» sier den fjollete trommeslageren ved konsertstart.

Umiddelbart er settet imidlertid litt skuffende: Åpneren «Let It Pass», en briljant (og irriterende kort) låt som har fulgt meg daglig i det siste, kommer i en dvask tapning som ikke måler seg med den sprudlende originalen.

Konserten tar seg til gjengjeld gradvis opp. Ting snur ved «en sololåt» som ikke er en sololåt midtveis i settet, og ved avsluttende «Alone» har den lune atmosfæren i musikken virkelig begynt å mørne alle ledd og lemmer i lokalet.

Estetikken og låtmaterialet sitter allerede som et skudd, nå gjenstår det bare at Ogawa & co. blir varme i trøya. Sees på Øya?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer