Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå gjør Bridget Jones comeback

14 år siden sist er hun tilbake i bokform.

UT AV DYNA: 14 år etter forrige bok, og ni år etter forrige film, er Bridget Jones snart tilbake i bokformat. Her fra filmen basert på bok nummer to, «Bridget Jones: The Edge of Reason», med Renée Zellwegger i hovedrollen. Foto: United International Pictures
UT AV DYNA: 14 år etter forrige bok, og ni år etter forrige film, er Bridget Jones snart tilbake i bokformat. Her fra filmen basert på bok nummer to, «Bridget Jones: The Edge of Reason», med Renée Zellwegger i hovedrollen. Foto: United International Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige gang det ble utgitt ei bok som handlet om den litterære protagonisten Bridget Jones, var årstallet 1999.

«Bridget Jones's Diary» (1996) ble en udiskutabel suksess, og det samme gjorde oppfølgerboka som ble utgitt tre år senere, «Bridget Jones: The Edge of Reason».

Nå varsler forfatteren bak de to bestselgerne, Helen Fielding (54), at det kommer ei tredje bok om frøken Jones, melder New York Times.

Ifølge avisa blir boka utgitt i november i år.

- En helt ny fase - Jeg har lenge ventet på å se hva som skjer med Bridget Jones, og jeg er svært begeistret for at hun er tilbake, sier forlagets styreformann Sonny Mehta ifølge avisa.

Hverken forlaget eller forfatteren selv ønsker å røpe særlig mye om hva frøken Jones har i vente denne gang, men lover at boka vil representere «en helt ny fase i Bridgets liv».

- Livet mitt har gått videre. Og Bridgets liv vil gå videre, det også, sier Fielding.

Mer film? Sammenlagt har de to bøkene solgt mer enn 15 millioner eksemplarer fordelt på 40 land, ifølge New York Times. I en kåring holdt av avisa The Guardian, ble «Bridget Jones's Diary» stemt fram som én av de ti bøkene som best definerte det 20. århundre.

Begge bøkene ble adaptert til filmlerretet, med Renée Zellwegger i hovedrollen som den selvironiske og bejublede litterære karakteren.

Også britene Colin Firth og Hugh Grant medvirket i begge filmer, og spilte henholdsvis Mr. Darcy og Daniel Cleaver.

Kanskje dukker Zellwegger nok en gang opp på det store lerretet som den populære karakteren? Så langt er ikke en tredje Bridget Jones-film bekreftet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!