<strong>TILBAKE SOM POLITIETTERFORSKERE:</strong> Mikael Persbrandt (t.v) og Peter Haber kommer tilbake som politietterforskerne Martin Beck og Gunvald Larsson i nye «Beck»-filmer. Foto: DALSNES / TOR ARNE / Dagbladet
TILBAKE SOM POLITIETTERFORSKERE: Mikael Persbrandt (t.v) og Peter Haber kommer tilbake som politietterforskerne Martin Beck og Gunvald Larsson i nye «Beck»-filmer. Foto: DALSNES / TOR ARNE / Dagbladet Vis mer

Nå gjør de «Beck»-comeback

Lager åtte nye filmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innspillingen av de åtte nye «Beck»-filmene vil starte i februar i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Filmene vil baseres på tv-serien hvor vi følger politietterforskerne Martin Beck og Gunvald Larsson. Disse rollene skal spilles av Mikael Persbrandt og Peter Haber - de samme skuespillerne som har spilt rollene før.
Ingvar Hirdwall kommer også tilbake som nabo-karakteren i serien.

Ny regissør Den siste filmen kom til Norge i 2010.

Fire år senere har Mårten Klingberg, regissøren bak komedien «Cockpit», bestemt seg for å ta opp tråden med dramaserien, når han nå skal regissere de to første filmene.

- Min holdning som regissør er å gjøre scenene troverdige. Jeg har aldri følt meg som noen ordentlig komedieregissør, sier Klingberg til Aftonbladet og understreker at humor i «Beck» er viktig.

Likevel er han også opptatt av realismen i serien.

- Jeg er interessert i de bakomliggende grunnene til hvorfor mennesker begår så mange lovbrudd. Publikummerne skal ikke bare få muligheten til å engasjere seg i heltene våre, men også ofrene og gjerningsmennene, sier regissøren.

Humor Han ønsker også å bygge videre på kombinasjonen av humor og alvor i serien som befinner seg mest innenfor  sistnevnte sjanger.

Bortsett fra Persbrandt, Hirdwall og Haber, kommer også Måns Nathanaelson og Rebecka Hemse tilbake. Men det kommer også nye karakterer på skjermen, som ikke er blitt ordentlig avtalt ennå, avslører Klingberg.

Filmene er produsert av Filmlance i samarbeid med Nordisk film og TV4.

<strong>POLITIETTERFORSKER IGJEN:</strong> Mikael Persbrandt er kjent fra en rekke filmer, blant annet «The Hobbit».
Foto: Agnete Brun / Dagbladet magasinet.
POLITIETTERFORSKER IGJEN: Mikael Persbrandt er kjent fra en rekke filmer, blant annet «The Hobbit». Foto: Agnete Brun / Dagbladet magasinet. Vis mer

Sammen med Mikael Syrén («Kvarteret Skatan»), Antonia Pyk («Cornelis») og Daniel Karlsson («Hallonbåtsflyktningen») er Klingberg også manusforfatter.

Små endringer Selv om de er nye skapere av filmene, kan de ikke endre altfor mye på den populære serien.

- Vi er forpliktet til grunnverdiene i «Beck». Vi tar inn skapere som legger til og endrer småting. Vi jobber med subtile endringer skal man kan identifisere seg med og tilpasse seg med i dag, sier Thomas Michaelsson, produsent i Filmlance.

De fleste tidligere «Beck»-filmene gikk rett på TV, og har gjort stor suksess både på svensk TV4 og norsk TV 2. Filmene har også fått stor oppslutning i Tyskland.

Enkelte av filmene har gått på kino. Det er totalt laget 26 filmer i serien, den siste ble sluppet i Tyskland i 2009 og i Sverige og Norge i 2010.

Fortellingene om politietterforsker Martin Beck og kollegaene hans stammer opprinnelig fra bøkene som forfatterekteparet Maj Sjöwall og Per Wahlöö skrev fra 1965 til Wahlöös død i 1975. Bøkene ble en suksess i Sverige og vel så det. I tillegg til å være ment som kriminalromaner, var bøkene også ment som samfunnskritikk i en turbulent tid.

<strong>BOKSERIE:</strong>  «Beck» startet som kriminallitteratur skrevet av forfatterne Maj Sjöwall og Per Wahlöö. Ekteparet ble kalt «deckarduoen», fra deckare - som er svensk slang for krimroman. 
Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
BOKSERIE: «Beck» startet som kriminallitteratur skrevet av forfatterne Maj Sjöwall og Per Wahlöö. Ekteparet ble kalt «deckarduoen», fra deckare - som er svensk slang for krimroman. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer