Nå gjør denne kjerra comeback på kino

Se de første bildene fra den norske animasjonsfilmen.

(Dagbladet): Pelle Politibil er på vei tilbake til kinolerretet. Som det fremgår av teaseren Neo Film og Qvisten Animation har sluppet i dag: Også denne gangen er det miljøkriminalitet som beskjeftiger den firehjulte representanten for ordensmakta.

- Naturen står i hovedsetet i denne filmen. Pelle er satt til å passe på en ørnepark. Der finnes det noen som tar seg til rette, avslører regissør Rasmus A. Sivertsen.

Biljakt Den nye filmen går enda mer i dybden og vi kommer nærmere inn på Pelle, og tettere på den antropomorfiske folkevogna som opprinnelig ble skapt av Bodø-politiet som et trafikksikkerhetstiltak for barn på 80-tallet.

I 2001 tok Pelle steget til filmens verden i form av en produksjon med levende skuespillere. For tre år siden ble figuren gjenopplivet i helanimerte «Pelle Politibil går i vannet», som ble godt mottatt av kinopublikummet.

- Det er fart i denne filmen også. Blant annet blir det en vanvittig biljaktsekvens. Det måtte vi jo nesten lage, når vi først har en bil i hovedrollen, sier regissøren, som også sto bak 2010-filmen.

Og som den gang er det Robert Stoltenberg som er Pelles stemme, mens Bjørn Sundquist er politimesteren og Pernille Sørensen Pelles sidekick, Oda Oter.

For alle Pelle Politibil-filmene henvender seg til de aller yngste kinogjengerene.

Men lykkes regissøren, som gjerne lar seg inspirere av de mange suksessene til det amerikanske animasjonsstudioet Pixar og den japanske animasjonsmesteren Hayao Miyazaki, skal ikke de voksne ledsagerne behøve å kjede seg i salen.

- Filmen skal være for hele familien. Det er viktig at handlingen spiller på strenger som gjør at også de voksne kan ha glede av å følge med på den, sier han.