Nå gjør Tajik det Huitfeldt aldri fikk gjort

Bokloven skal komme før sommeren.

LOVER BOKLOV: Kulturminister Hadia Tajik ønsker å få på plass en boklov før sommeren. Dermed fullfører hun jobben hennes forgjenger Anniken Huitfeldt startet, men aldri konkluderte i. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
LOVER BOKLOV: Kulturminister Hadia Tajik ønsker å få på plass en boklov før sommeren. Dermed fullfører hun jobben hennes forgjenger Anniken Huitfeldt startet, men aldri konkluderte i. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag annonserte kulturminister Hadia Tajik at hun vil få på plass en boklov hun kan legge fram for Stortinget før sommeren 2013.

- Det blir boklov, vi setter i gang arbeidet nå, sier Tajik under pressekonferansen som pågår nå.

- Det er særlig to perspekiver som er vitkige: leserne og forfatterne. Med en god boklov vil forfatterne kunne slippe til på like vilkår. Det vil sikre forutsigbarhet i bransjen. For leserne vil det sikre både smal og bred litteratur.  Det er viktig for å sørge for at ingen enkeltaktører kan utnytte markedsmakten, sier Tajik.

En boklov vil legge føringer for fastpris på bøker, og vil trolig også regulere rabattordninger.

Aftenposten avslørte i forrige uke en kontrakt som viste at landets største bokhandlerkjede, Norli Libris, krevde hele 74 prosent rabatt av et lite forlag, for å selge ti bøker i sin netthandel.

Ønsket en ny utredning Beslutningen om at det nå vil bli en boklov, kommer i kjølvannet av tidligere kulturminister Anniken Huitfeldts arbeid med å en lov på litteraturfeltet.

I sin periode bestilte hun to utredninger, men i juni fortalte hun at hun ønsket en tredje. Årsaken var at hun mente at ingen av utredningene tok tilstrekkelig for seg ebøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer