RADARPARET: Duoen Kåre Olav Hofskelrud og Jarle Molstad reiser til VM i spark, Hurdal for femte gang, og i år har «Kulene Krutt» et håp om å slå sin egen rekord pålydende 9 minutter og 13 sekunder ned den 4,5 kilometer lange løypa Foto: Øyvind Mo Larsen/Romerikes Blad.
RADARPARET: Duoen Kåre Olav Hofskelrud og Jarle Molstad reiser til VM i spark, Hurdal for femte gang, og i år har «Kulene Krutt» et håp om å slå sin egen rekord pålydende 9 minutter og 13 sekunder ned den 4,5 kilometer lange løypa Foto: Øyvind Mo Larsen/Romerikes Blad.Vis mer

HOLD KJEFT, CYBERFASCISTER:

Nå handler det om VM i spark og NM i fribob

Og, kanskje på tide å bygge verdens største fastelavnsbolle?

Meninger

I dag hadde vi tenkt å skrive for å få nye fiender, og dyrke de gamle, ved å yppe mot de digitale nazistene og dets pappenheimer, cyberfascistene. De som marsjerer i alfabetiske takt og ødelegger friheten folk flest på det store og flotte internettet. Vi er så lei av Cyber-Mussolinis og Adolf Digitaliz at dette frihetens nett burde reguleres, ja, nesten forbys hvis vi som er kommunister, sosialister, naive tapere av noen liberalister, får lov til å bestemme da.

Eller nettet burde bli stengt i visse tider av døgnet eller lagt ned hos de vi ikke liker. Ja, slike ting hadde vi tenkt å skrive, men vi avstår fra dette i dag.

Derfor, noen ord om OL i fastleger, avdeling Sør-Korea? Nei, vi snakker heller om to andre store mesterskap som finner sted i morgen, begge i samme ånd som en Kjell Aukrust ville ha likt godt, først om NM i fribob 2018 som går av stabelen på Slåttbråtan, Jevnaker, fra klokka 11.00. Dette er det sjette mesterskapet i fribob der det både er individuell kjøring og bobcross, og der det også det blir delt ut eget gull til spenstige kostymer og alternative bobs. Vi har sett små videoglimt fra tidligere mesterskap, dette er deilig og fartsfylt galskap for liten, rar og stor.

Det samme kan sies om VM i sparkstøtting som også finner sted i morgen, arrangør er Hurdal Il på Øvre Romerike. Mesterskapet er arrangert årlig siden 2011 og dit kommer det sparkepiker -og -gutter og barn fra store deler av landet pluss aktører fra utlandet. Idrettslaget i Hurdal, som har tatt over arrangøransvaret etter Fraspark Hurdal, melder om 600 påmeldt til årets VM der det også er et vell av spenstige kostymer, sparkstøttinger som ser ut som romskip (Tesla) og der det også er en eliteklasse. Det går unna i den 4,5 kilometer lange traseen nedover Minneåsen.

Vi skal ikke erte på oss folk fra Tynset, som har verdens største spark stående, men vi lurer ikke på om hurdølingene burde forsøke å bygge en dugnadsspark som er større enn den i nabobygda til Solan Gundersen. Nei, forresten: Bygg verdens største rattkjelke i kobber eller fastelavnsbolle i trevirke fra Jeppedalen. #Sparks neste.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.