Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå har Amrita Acharia reist så langt vekk fra «Game of Thrones» som det er mulig å komme

Sommerlett sykehusromantikk i «Good Karma Hospital».

UNG LEGE: Amrita Acharia, kjent fra «Game of Thrones» og «Frikjent», har hovedrollen i «Good Karma Hospital», mens Amanda Redman (foran) spiller sjefen hennes. Foto: TV2
UNG LEGE: Amrita Acharia, kjent fra «Game of Thrones» og «Frikjent», har hovedrollen i «Good Karma Hospital», mens Amanda Redman (foran) spiller sjefen hennes. Foto: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du ute etter litt lett drama fra et fargesterkt ferieparadis, med akkurat nok tåreframkallende scener til å kunne kalles rørende, uten å ødelegge den sommerlige gladstemningen?

Lar du deg ikke skremme av et plott som er så forutsigbart at det varsler absolutt alle omdreininger minst ti minutter før de kommer? Da er «Good Karma Hospital» sommerserien for deg!

Good Karma Hospital

3 1 6
20. juni kl. 21.40
Beskrivelse:

Dramaserie

Kanal:

TV2 og TV2 Sumo

Se alle anmeldelser

Norsk hovedrolle

Sarkasme til side: Noen ganger vil vi alle bare ha noe å slappe av med i sofakroken. Og på kvelder der til og med brunsneglene er i ferd med å drukne i det norske sommerregnet utenfor vinduet, kan et sykehusdrama fra India være passende medisin for mange. Bare la én ting være helt klart: Her har Amrita Acharia reist så langt vekk fra «Game of Thrones» som det er mulig å komme.

For det var der hun ble internasjonalt kjent, som dothraki-slaven Irri. Siden har Acharia, som vokste opp i Tromsø, blant annet spilt den kvinnelige hovedrollen i siste sesong av «Frikjent».

I «The Good Karma Hospital» er hun en ung, britisk turnuslege som drar til en liten ferieby i India for å jobbe bort kjærlighetssorgen. Litt «Grey’s Anatomy», bare med søte gatebarn og en strandbar bak huset, altså.

Overflatisk

Det indiske lokalsykehuset har langt færre ressurser og større utfordringer enn vi er vant med fra de amerikanske legeseriene. Det understrekes av lange pasientkøer og formaninger à la «her tar vi ikke pause før vi er ferdige» og «er du barnelege, sier du? Akkurat nå er du pent nødt til å være tannlege». Men i neste øyeblikk er det nok av tid til å skravle på terrassen eller dra på impulsive, langvarige pasientbesøk.

TRAILER: Amrita Acharia, kjent fra «Game of Thrones» og «Frikjent», har hovedrollen i «Good Karma Hospital», mens Amanda Redman (foran) spiller sjefen hennes. Video: ITV Vis mer

Denne britiskproduserte serien anstrenger seg ikke akkurat for å virke troverdig. Og det er noe med forholdet mellom de alvorlige utfordringene og de florlette løsningene som ikke føles helt i vater. Det starter med ekteparet som venter sitt tredje barn og ikke har råd til å få enda ei jente, de sliter allerede med å spare opp nok bryllupsmedgift for de to de har. Jeg kan ikke si så mye mer, uten å risikere å røpe det som måtte være av spenning. Men både denne og flere av de andre episode-avgrensede intrigene gir en emmen følelse av vestlig serie som gjerne vil ta opp eksotiske dilemmaer. Men som nøyer seg med å pirke i overflaten av dem og snakke litt om kjærlighet og familiesamhold, og så ferdig med det.

Erkebritisk romantikk

Sykdomssettingen til tross, det India som vises fram her er først og fremst et solskinnsparadis med drinker på stranda og hindu-festival i gatene. På det lille sykehuset jobber selvsagt en Bollywood-kjekk lege (James Floyd), som – i ekte britisk-romantisk ånd – oppfører seg som en arrogant drittsekk i starten.

Har du litt kjennskap til «Stolthet og fordom», eller bare «Bridget Jones’ dagbok», skjønner du raskt hvor det bærer.

Det tar seg riktignok litt opp i tredje episode, der stemningen blir mer bittersøt, og vi også får høre den ikke fullt så klisjéfylte bakgrunnshistorien til Dr. Ruby Walker (Acharia). En historie som kanskje var noe av årsaken til at samboerskapet hjemme i England gikk i oppløsning. Amanda Redman briljerer dessuten i seriens nest største rolle, som den varmhjertede-men-knalltøffe overlegen Dr. Lydia Fonseca. En drøm av en sjef, på det som må være en drøm av en arbeidsplass. Selv om serien forsøker å insistere aldri så mye på det motsatte.Anmeldelsen er basert på de tre første av seks episoder.

Hele Norges coronakart