Nå har «barbie»dokka fått mensen

Vil gjøre menstruasjon mindre tabubelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lammily-dokka, alternativet til Barbie-dokka med den «perfekte» kroppen, fikk mye oppmerksomhet da den kom på markedet i 2014.

Produsenten av de velkjente Barbie-dokkene har i årevis blitt kritisert blant annet for å fremme et usunt kroppsideal.

Kunstneren Nickolay Lamm valgte derfor å endre vekt og høyde på Lammily-dokkene og skapte en dukke med både kviser, arr og tatoveringer da den kom på markedet for første gang.

«Mensen-pakke» Nå kommer produsenten med en egen «mensen-pakke» til dukkene, skriver Independent.

Lammily ønsker nemlig å gjøre praten om menstruasjon mindre tabubelagt. De håper at Lammily-dokka skal kunne lære barn om den månedlige perioden.

Den kleine praten I videovinduet øverst i saken kan du se en mor og en far som forsøker å ta praten om mensen med sin datter på en kul måte, men på henne virker det bare skremmende og veldig rart.

Tilslutt kommer storesøstera inn i rommet og oppfordrer dem til å se på den nye «mensen-pakken» som hører til Lammily-dokka.

«Selv om mensen er en naturlig del av kvinners liv, er det fortsatt noe som er tabulagt å snakke om», skriver de på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.