Nå har «barbie»dokka fått mensen

Vil gjøre menstruasjon mindre tabubelagt.

(Dagbladet): Lammily-dokka, alternativet til Barbie-dokka med den «perfekte» kroppen, fikk mye oppmerksomhet da den kom på markedet i 2014.

Produsenten av de velkjente Barbie-dokkene har i årevis blitt kritisert blant annet for å fremme et usunt kroppsideal.

Kunstneren Nickolay Lamm valgte derfor å endre vekt og høyde på Lammily-dokkene og skapte en dukke med både kviser, arr og tatoveringer da den kom på markedet for første gang.

«Mensen-pakke» Nå kommer produsenten med en egen «mensen-pakke» til dukkene, skriver Independent.

TRUSE OG BIND: Truse og bind til Lammily-dokka. Foto: Lammily
TRUSE OG BIND: Truse og bind til Lammily-dokka. Foto: Lammily Vis mer

Lammily ønsker nemlig å gjøre praten om menstruasjon mindre tabubelagt. De håper at Lammily-dokka skal kunne lære barn om den månedlige perioden.

Den kleine praten I videovinduet øverst i saken kan du se en mor og en far som forsøker å ta praten om mensen med sin datter på en kul måte, men på henne virker det bare skremmende og veldig rart.

Tilslutt kommer storesøstera inn i rommet og oppfordrer dem til å se på den nye «mensen-pakken» som hører til Lammily-dokka.

«Selv om mensen er en naturlig del av kvinners liv, er det fortsatt noe som er tabulagt å snakke om», skriver de på sine nettsider.

Pakken inneholder en truse, flere bind som kan limes på, en kalender og klistermerker, samt et pedagogisk hefte.

Sensur Bildedelingstjenesten Instagram har lange tradisjoner for å sensurere kvinnekroppen, også bilder knytta til menstruasjon.

Nylig ble en kvinne bedt om å ta sitt eget liv etter hun postet bilder av menstruasjonsblod på sin Instagram-konto.