Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå har de lagt «The Interview» ut på internett

Kan streames.

RETT PÅ NETT: Men The Interview kan foreløpig bare sees lovlig i USA og Canada. Foto NTB Scanpix/AP Photo/Richard Vogel
RETT PÅ NETT: Men The Interview kan foreløpig bare sees lovlig i USA og Canada. Foto NTB Scanpix/AP Photo/Richard Vogel Vis mer

(Dagbladet): Filmstudioet Sony Pictures skulle nok ønske oppmerksomheten de fikk for «The Interview» var på grunn av kunstneriske kvaliteter, men filmen har likevel blitt en av årets mest omtalte.

Dette etter at hackere de siste ukene har lekket store mengder konfidensiell informasjon fra filmselskapets indre og truet med terroraksjoner dersom filmen kommer på kino. Det vakte reaksjoner da Sony føyde seg for hackernes krav og stanset lanseringa av filmen.

Lille julaften ble det imidlertid klart at filmen likevel blir satt opp på noen få kinoer i USA, og i natt la Sony Pictures ut Seth Rogen- og James Franco-komedien streambar på nett.

Den koster 5,99 dollar, cirka 44 kroner, å se på nettsida www.seetheinterview.com. Tjenesten er foreløpig bare tilgjengelig i USA, for kunder med amerikansk bankkort og amerikansk ip-adresse.

«The Interview» er også å finne i Google Play, på YouTube Movies og i Xbox' filmtjeneste.

Her er den også åpnet for kanadiske kunder.

- Men jeg må si at komedier er best når man ser dem på en kino full av folk. So hvis du kan, ville jeg sett den slik. Hvis ikke kan du ringe noen venner og få dem til å komme på besøk, skriver Seth Rogen på Twitter.

I filmen spiller Rogen og Franco journalister som reiser til Nord-Korea for å intervjue Kim Jung-un, og ender med å ta livet av diktatoren i en blodsprutende scene.

Det har vært spekulert i om hackerne som har angrepet Sony Pictures er nordkoreanere, uten at noe er bevist. Amerikansk etterretning har heller ikke funnet bevis som kan sannsynliggjøre at det er planlagt terrorangrep mot kinoer som setter opp filmen.

Hackerne bak den mystiske gruppa Guardians of Peace har tidligere forårsaket stor skade ved å lekke blant annet personlige detaljer om Sony-ansatte, sjefenes pinlige epostkorrespondanse og vurdering av egne filmstjerner og priosjekter, og upubliserte filmer og detaljer om filmer som ennå ikke er laget.

Blant annet skal de ha lekket hele manuset til den neste James Bond-filmen.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media