Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Nå har du klart å få satt i gang et helvetes leven»

Kulturminister Torhild Widvey i museumskrangel.

MUSEUMSDRAMA: Kulturminister Torhild Widvey tok personlig kontakt med direktør for Trondheim Kunstmuseum, Pontus Kyander, etter at han omtalte Frp som «et farlig nasjonalistparti» i vårprogrammet til museet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MUSEUMSDRAMA: Kulturminister Torhild Widvey tok personlig kontakt med direktør for Trondheim Kunstmuseum, Pontus Kyander, etter at han omtalte Frp som «et farlig nasjonalistparti» i vårprogrammet til museet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I vårprogrammet til Trondheim Kunstmuseum skriver direktør Pontus Kyander blant annet dette:

«Nasjonalistpartier - som Frp - er farlige; de bagatelliserer begreper som menneskelig fellesfølelse, menneskerettigheter og likhet».

Det førte til at kulturminister Torhild Widvey (H) tok personlig kontakt med styreleder for Museene i Sør-Trøndelag (MIST), Rasmus Brodtkorp. Trondheim Kunstmuseum ligger under MIST.

Det skriver Aftenposten.

Kyander har sagt opp sin stilling som direktør ved museet.

UENIGHET: Direktør ved Trondheim Kunstmuseum, Pontus Kyander, har nå sagt opp jobben som museumsdirektør.
UENIGHET: Direktør ved Trondheim Kunstmuseum, Pontus Kyander, har nå sagt opp jobben som museumsdirektør. Vis mer

Direktør i MIST, Suzette Paasche, bekrefter til avisa at kulturministeren tok kontakt med styreleder Brodtkorp, som er broren til Julie Brodtkorp, statssekretær ved Statsministerens kontor.

Paasche reagerte på at Brodtkorp var blitt kontaktet, og sendte da en sms til direktøren ved Trondheim Kunstmuseum.

«Hei, vet ikke hva du har gang i, men nå har du klart å få satt i gang et helvetes leven», skriver hun blant annet i SMS-en, ifølge avisa.

Kulturdepartementet bekrefter til Aftenposten at Widvey tok personlig kontakt med Rasmus Brodtkorp, men at kulturministeren selv ikke vil uttale seg om saken.

Avisa skriver også at Julie Brodtkorp bekrefter at hun også har ringt sin egen bror i sakens anledning.

INNBLANDA: Julie Brodtkorp, statssekretær ved Statsministerens kontor, ringte sin egen bror, Rasmus Brodtkorp, som er styreleder for Museene i Sør-Trøndelag, i anledning saken. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
INNBLANDA: Julie Brodtkorp, statssekretær ved Statsministerens kontor, ringte sin egen bror, Rasmus Brodtkorp, som er styreleder for Museene i Sør-Trøndelag, i anledning saken. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hele Norges coronakart