INNE I VARMEN: Fiskeriminister Per Sandberg.   Foto: Scanpix
INNE I VARMEN: Fiskeriminister Per Sandberg. Foto: ScanpixVis mer

Nå har du sjansen, Per

En unik mulighet for en uventet minister.

Meninger

Hvem skulle trodd at Per Sandberg skulle bli fiskeriminister. Nå har du en mulighet, Per, til å vise at Norge fremdeles skal være en fiskerinasjon.

Norge har aldri hatt færre fiskefartøy i drift enn vi har i dag. Antall fiskere reduseres fra dag til dag og er historisk lavt. Gjeldsbyrden i næringen er så høy som den aldri har vært.

Fiskepresset øker ved at aktiviteten flyttes over til større og større fartøyer som drifter med aktive redskaper som snurrevad og trål. Såkalte kystfiskefartøyer, i størrelsen monster, fisker med aktive redskaper helt inn til fjæresteinene.

Fortsetter denne utviklingen, står vi som landsdel og nasjon innen kort tid igjen med en svært marginalisert fiskerinæring, som på ingen måte er i stand til å oppfylle våre overordnede mål i fiskeripolitikken.

Vi får aldri igjen Frionor-tiden, men det er enda en mulighet til å få en vekstøkning slik at fiskerinasjonen Norge kan bestå. Dette forutsetter at fiskerinæringen gis gode rammebetingelser. Alt lovverk må gjennomgås med sikte på å fjerne unødvendige reguleringer og byråkrati.

Lytt til fiskerne, Per Sandberg. Fiskerne vet hvor skoen eller støvlene trykker.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.