- Nå har jeg drevet med dette i seks år, men bare vunnet to «Gullruten»-priser

Stakk av med prisen for beste reality.

BERGEN (Dagbladet): I kveld var det duket for den gjeve TV-prisutdelingen «Gullruten» i Grieghallen i Bergen.

Alt som kunne krype og gå av kjendiser hadde møtt opp for å ta i mot priser og hylle årets vinnere.

Se hvem som ble kveldens vinnere til høyre i artikkelen.

- Bare vunnet to Kjendiskokken Eyvind Hellstrøm sa til Dagbladet før sendingen starta at han hadde klokketro på at han skulle vinne pris. Og det gjorde han også, programmet «Hellstrøm rydder opp hjemme» vant prisen for Beste reality.

Det er andre gang Hellstrøm vinner en «Gullruten»-pris.

- Nå har jeg drevet med dette i seks år, men bare vunnet to «Gullruten»-priser, sa han på scenen da han tok i mot prisen.

- En lagseier Og når prisen er blitt et faktum, sier en svært fornøyd Hellstrøm til Dagbladet at han er glad for seieren.

- Dette er en lagseier, først og fremst. Det er et team og programmet som har fått prisen, ikke meg som programleder.

Han mener programmet, som sendes på TV3, er mer enn bare mat.

- Det er like mye psykologi og menneskeskjebner. Maten er en del av frustrasjonen: Klarer man å løse maten og kjøkkenet, så funker det i alle andre rom i huset også. Jeg tror faktisk jeg har klart å inspirere mange der hjemme, sier Hellstrøm til Dagbladet.

- Kommer til å hakke på alt Kveldens «Gullruten», som sendes fra Grieghallen i Bergen, hadde for første gang på 13 år en annen programleder enn glamourdronninga Dorthe Skappel.

Hun har nå gitt stafettpinnen videre til Henriette Steensrup og John Brungodt.

- Jeg kommer til å sitte og nikritisere alt. Sånn er det jo. Når det ikke lenger er mitt show, så kommer jeg sikkert til å sitte og hakke på alt, sa Skappel til Dagbladet før showet var i gang.

- Kjempedyktige Selv valgte hun å bli hjemme på Ekeberg i Oslo. 

- Når det er sagt, så hadde dette vært vanskeligere om Henriette og John var helt forferdelige personer, men det er de virkelig ikke. De er kjempedyktige, så jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en god jobb, sier hun.