Nå har Metallica hisset på seg bloggerne

Vil de aldri lære?

(Dagbladet.no): Metallicas korstog mot fildelingstjenesten Napster skaffet dem horder av fiender på begynnelsen av 2000-tallet.

Søksmål og rettssaker førte til at fansen brant platene deres og lagde hånende videoer som denne:

Inviterte til forhåndslytting

I dokumentaren «Some Kind of Monster» viser Metallica tidvis anger for å ha lagt seg ut med en så stor del av egen fanskare, men har bandet og deres management lært noe?

Det spør mange bloggere seg om nå.

Metallica har jobbet med sitt niende studioalbum - produsert av Rick Rubin - i lang tid, og det skal etter planen ut i butikkene i andre halvdel av 2008.

Forrige onsdag syntes bandet det var på tide å dele litt av arbeidet med utvalgte musikkjournalister i England, som ble invitert til å høre seks av ti låter. Ikke på noe tidspunkt ble journalistene bedt om å undertegne en taushetserklæring.

Det man imidlertid ikke tok høyde for, var at noen av journalistene også har blogger.

HISSER PÅ SEG BLOGGERE: Metallica har en svært ivrig fanskare, som gjerne vil ha informasjon om den kommende skiva deres. Den informasjonen vil imidlertid bandet kontrollere selv. Foto: SCANPIX/AP
HISSER PÅ SEG BLOGGERE: Metallica har en svært ivrig fanskare, som gjerne vil ha informasjon om den kommende skiva deres. Den informasjonen vil imidlertid bandet kontrollere selv. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Og noen av dem pleier faktisk å skrive litt på bloggene også.

Tok affære

Én av disse nymotens journalistene skriver under aliaset Bob Mulhouse på bloggen The Quietus, og straks han kom hjem fra Metallicas forhåndslytting la han ut en tidvis entusiastisk rapport om hvordan den kommende skiva låter.

Det burde han ikke ha gjort. Veldig kjapt tok nemlig bandets advokater affære.

- En av våre skribenter var grei nok til å skrive en sak om albumet, som beskrev hvordan bandet igjen er i tilbake i form. The Quietus og andre websider skrev om albumet, men ble kjapt kontaktet av Metallicas management via en tredjepart, og bedt om å fjerne artikkelen, sier Quietus-redaktør Luke Turner til Blinded by the Hype.

Ifølge Wired-bloggen ville Metallicas management at omtalen skulle bli fjernet, fordi de seks låtene ikke ble presentert i en ferdig miks.

Metallica eller deres management har foreløpig ikke kommentert saken offisielt, men saken diskuteres nå heftig i bloggosfæren og diskusjonsforum.

Nå har Metallica hisset på seg bloggerne