- Nå har PC-en tatt tilbake grafikk-tronen!

Nvidia svarte på spørsmål om nytt grafikkort og DirectX 10.

(Dagbladet.no): I det siste har det ikke dukket opp så veldig mange storspill på PC. Lurer du på hvorfor?

Det kan nok ha noe å gjøre med at en helt ny standard for PC-grafikk er rett rundt hjørnet.

Med lanseringen av det nye Microsoft-operativsystemet Windows Vista i begynnelsen av neste år, introduseres også den nye grafikkstandarden DirectX 10, som vil heve nivået dramatisk for hvordan PC-spillene vil se ut.

- Ytelsen er doblet

Grafikkort-produsenten Nvidia er nå først ute med en ny kort-serie som støtter DirectX 10. Nvidia er sammen med erkekonkurrenten ATI ledende i grafikkort-markedet.

I forrige uke lanserte selskapet sin nye GeForce 8-serie, og med denne mener de at ytelsen er doblet i forhold til tidligere Nvidia-kort. Det vil imidlertid koste om du vil kaste deg på det nyeste tilskuddet i grafikkverdenen - veiledende utsalgspris på det beste kortet i serien er på rundt 6000 kroner.

For å se en full oversikt over nyhetene ved GeForce 8800-prosessoren, har Nvidia en oversikt på sine hjemmesider.

Mange spill på vei

FRONTFIGUR: Toppmodellen Adrianne Curry har lånt bort ansiktet sitt for å vise mulighetene med det nye grafikkortet fra Nvidia. Foto: NVIDIA / SCANPIX
FRONTFIGUR: Toppmodellen Adrianne Curry har lånt bort ansiktet sitt for å vise mulighetene med det nye grafikkortet fra Nvidia. Foto: NVIDIA / SCANPIX Vis mer

Flere spillutviklere har samarbeidet med Nvidia gjennom utviklingsprosessen av både grafikkprosessoren og spillene, og derfor vil over 20 stortitler kunne støtte DirectX 10 fra start - for eksempel «Crysis», «Hellgate: London», «World in Conflict», «Company of Heroes», «Microsoft Flight Simulator X» og det norsk-utviklede «Age of Conan: Hyborian Adventures».

I tillegg lanserte Nvidia et nytt tillegg i nForce 600i-serien, som består av hovedkort som øker flyten i maskinen ved hjelp av en dedikert medie- og kommunikasjons-prosessor.

Svarte på spørsmål!

Det er ikke alltid like lett å henge med på hva som skjer i utviklingen i PC-verdenen. Derfor inviterte vi Adam Foat fra Nvidia til å svare på dine spørsmål om grafikkfremtiden på PC.

NYTT OG DYRT: Grafikkortet GeForce 8800 GTX.
SVARTE DEG: Adam Foam i Nvidia svarte på dine spørsmål.